Kålstuing
Kålstuing er en ekte norsk klassiker som passer perfekt til kjøttkaker i brun saus. Den er også deilig til tradisjonsretter som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og sild, samt til pølseretter.
Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Kålstuing
- 700 g hodekål
- 4 ss margarin
- 4 ss hvetemel
- 4,5 dl vann – fra kålen
- 2 dl melk
- 0,25 ts pepper
- 0,25 ts muskatnøtt – malt
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
Kålstuing
- Kok kålen
Del hodekål (700 g) i terninger og kok den i lettsaltet vann i ca. 15 min, til den er mør og gjennomkokt.
- Lag sausen
Smelt margarin (4 ss) i en kjele og rør inn hvetemel (4 ss). Spe gradvis med kokevannet (vann (4.5 dl)) fra kålen og melk til du får en passe tykk hvit saus. La koke i ca. 5 min under omrøring.
- Vend inn kålen
Ha den kokte kålen i sausen og varm opp. Smak til med salt (0.5 ts), pepper (0.25 ts) og muskatnøtt (0.25 ts).
Tips! For ekstra fyldig saus kan du tilsette litt fløte.