Kålstuing

Kålstuing er en ekte norsk klassiker som passer perfekt til kjøttkaker i brun saus. Den er også deilig til tradisjonsretter som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og sild, samt til pølseretter.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
creamed-cabbage-3

Ingredienser

Kålstuing

  • 700 g hodekål
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl vannfra kålen
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts muskatnøttmalt
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

Kålstuing

  1. Kok kålen

    Del hodekål (700 g) i terninger og kok den i lettsaltet vann i ca. 15 min, til den er mør og gjennomkokt.

  2. Lag sausen

    Smelt margarin (4 ss) i en kjele og rør inn hvetemel (4 ss). Spe gradvis med kokevannet (vann (4.5 dl)) fra kålen og melk til du får en passe tykk hvit saus. La koke i ca. 5 min under omrøring.

  3. Vend inn kålen

    Ha den kokte kålen i sausen og varm opp. Smak til med salt (0.5 ts), pepper (0.25 ts) og muskatnøtt (0.25 ts).


    Tips! For ekstra fyldig saus kan du tilsette litt fløte.