Kålrotstappe

Kålrotstappe er en klassiker på norske middagsbord og passer perfekt til retter som pinnekjøtt, medisterkaker eller kjøttkaker. Den runde smaken av kålrot og gulrot kombinert med fløte og muskat gir en fyldig og balansert tilbehørsrett. Du kan lage den grov eller silkemyk – alt etter hva du liker best.

Tid
40 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
20250825_0004_Pumpkin Mash Delight_remix_01k3f1nzw7ft9b5pr3p91ppxm4

Ingredienser

Kålrotstappe

  • 1 stk kålrot
  • 1 stk gulrot
  • 3 ss meierismør
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ts muskatnøttmalt
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts hvit pepper
  • 0,5 dl kokevann/kraft (valgfritt)

Fremgangsmåte

Kålrotstappe

  1. Skrell og kutt grønnsaker

    Skrell kålrot (1 stk) og gulrot (1 stk) , og skjær i omtrent like store terninger.

  2. Kok grønnsakene

    Ha bitene i en kjele med usaltet vann og kok til de er helt møre. Sil av vannet, men spar litt av kokevannet.

  3. Mos og smak til

    Tilsett kremfløte (1.5 dl), meierismør (3 ss), muskatnøtt (1 ts), salt (1 ts) og hvit pepper (0.25 ts). Bruk stavmikser eller mos for hånd til ønsket konsistens. Juster med litt kokevann/kraft (0.5 dl) om nødvendig.

  4. Hold varm

    Ha stappen tilbake i kjelen og hold den varm frem til servering.