Jordbærblomster
Små, lagvise kaker med lys sukkerbunn, frisk kremostfyll og et raskt jordbærsyltetøy. Hver kake rulles i knust marengs og toppes med et jordbær som danner en blomst med bringebær i midten. Perfekt til kaffe, selskap eller dessert. Gir 8 småkaker.

Ingredienser
Hoveddel
- 3 stk egg – romtemperert
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel – siktet
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ss vann – kokende
- 200 g kremost – naturell eller philadelphia, romtemperer
- 0,5 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g jordbær – renses og kuttes i små biter
- 1 dl syltesukker
- 50 g marengs – knuses til rulling
- 8 stk jordbær – skjæres i tynne skiver til pynt
- 8 stk bringebær – 1 per kake
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Pisk eggedosis
Pisk egg (3 stk) og sukker (2 dl) til lys og luftig eggedosis i en bolle.
- Bland de tørre ingrediensene
Rør sammen hvetemel (2 dl) og bakepulver (1,5 ts) i en egen bolle.
- Vend inn mel og vann
Fold forsiktig inn melblandingen og deretter det kokende vann (2 ss) med slikkepott.
Ikke rør mer enn nødvendig. - Stek bunnen
Legg bakepapir i langpannen.
Hell røren over og jevn ut.
Stek midt i ovnen på 250 °C i omtrent 5 minutter til lys og gjennomstekt. - Avkjøl og stikk ut kaker
Hvelv kakebunnen over på et papir drysset med litt sukker.
Avkjøl.
Stikk ut 24 runde kaker med glass eller utstikker. - Lag kremen
Rør sammen kremost (200 g), melis (0,5 dl) og vaniljesukker (1 ts) til en jevn og smørbar krem.
- Lag syltetøyet
Ha oppkuttede jordbær (100 g) og syltesukker (1 dl) i en liten kjele.
Kok i 3 minutter.
Avkjøl til romtemperatur. - Sett sammen lagene
Smør krem på 8 kaker.
Smør jordbærsyltetøy på 8 andre.
Bygg tre lag:krem nederst
syltetøy i midten
et tørt lag på toppen.
- Dekk kantene
Smør et tynt lag krem rundt kantene.
Rull kakene i knust marengs (50 g). - Pynt som blomster
Skjær ett avjordbær (8 stk) i tynne skiver og legg dem som kronblad oppå hver kake.
Sett ett av bringebær (8 stk) i midten.