Jordbærblomster

Små, lagvise kaker med lys sukkerbunn, frisk kremostfyll og et raskt jordbærsyltetøy. Hver kake rulles i knust marengs og toppes med et jordbær som danner en blomst med bringebær i midten. Perfekt til kaffe, selskap eller dessert. Gir 8 småkaker.

Tid
35 min
Porsjoner
8
Vanskelighetsgrad
EASY
Generated Image December 27, 2025 - 10_48PM

Ingredienser

Hoveddel

  • 3 stk eggromtemperert
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemelsiktet
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss vannkokende
  • 200 g kremostnaturell eller philadelphia, romtemperer
  • 0,5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g jordbærrenses og kuttes i små biter
  • 1 dl syltesukker
  • 50 g marengsknuses til rulling
  • 8 stk jordbærskjæres i tynne skiver til pynt
  • 8 stk bringebær1 per kake

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Pisk eggedosis

    Pisk egg (3 stk) og sukker (2 dl) til lys og luftig eggedosis i en bolle.

  2. Bland de tørre ingrediensene

    Rør sammen hvetemel (2 dl) og bakepulver (1,5 ts) i en egen bolle.

  3. Vend inn mel og vann

    Fold forsiktig inn melblandingen og deretter det kokende vann (2 ss) med slikkepott.

    Ikke rør mer enn nødvendig.

  4. Stek bunnen

    Legg bakepapir i langpannen.

    Hell røren over og jevn ut.

    Stek midt i ovnen på 250 °C i omtrent 5 minutter til lys og gjennomstekt.

  5. Avkjøl og stikk ut kaker

    Hvelv kakebunnen over på et papir drysset med litt sukker.

    Avkjøl.

    Stikk ut 24 runde kaker med glass eller utstikker.

  6. Lag kremen

    Rør sammen kremost (200 g), melis (0,5 dl) og vaniljesukker (1 ts) til en jevn og smørbar krem.

  7. Lag syltetøyet

    Ha oppkuttede jordbær (100 g) og syltesukker (1 dl) i en liten kjele.

    Kok i 3 minutter.

    Avkjøl til romtemperatur.

  8. Sett sammen lagene

    Smør krem på 8 kaker.

    Smør jordbærsyltetøy på 8 andre.

    Bygg tre lag:

    • krem nederst

    • syltetøy i midten

    • et tørt lag på toppen.

  9. Dekk kantene

    Smør et tynt lag krem rundt kantene.

    Rull kakene i knust marengs (50 g).

  10. Pynt som blomster

    Skjær ett avjordbær (8 stk) i tynne skiver og legg dem som kronblad oppå hver kake.

    Sett ett av bringebær (8 stk) i midten.