Honning- og hvitløksscampi i panne

En rask og intens smakspakket scampirett der søt honning, salt soyasaus og aromatisk hvitløk karamelliserer rundt scampiene og gir en glinsende, klebrig saus. Dette er ukomplisert hverdagsmat som smaker som om du har brukt langt mer tid enn du faktisk har. Retten lages i én stekepanne og tar under en halvtime fra start til slutt. Server med ris og en frisk grønnsak for et komplett måltid.

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
scampi

Ingredienser

Hoveddel

  • 500 g scampirå og renset
  • 3,5 ss honningflytende
  • 3 ss soyasaus
  • 2 fedd hvitløkfinhakket
  • 1 ts fersk ingefærfinrives
  • 1 klype chiliflakjusteres etter ønsket styrke
  • 0,5 ts maizena
  • 1 ss olivenoljetil steking
  • 1 stilk vårløkfinstrimles
  • 3 ss marinadefra laget marinade

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør scampiene

    Skyll scampi (500 g) raskt i kaldt vann og tørk dem godt med kjøkkenpapir.

    Legg dem i en stor blandebolle.

  2. Forbered grønnsakene

    Skrell hvitløk (2 fedd) og finhakk dem til små biter.

    Skrell fersk ingefær (1 ts) med en skje og riv den fint på et rivjern.

    Skyll vårløk (1 stilk), fjern roten og eventuelle visne deler, og finstrimle den.

    Sett alt til side, klart til bruk i marinaden og til garnityr.

  3. Lag marinaden

    Visp sammen

    • honning (3,5 ss)

    • soyasaus (3 ss)

    • finhakket hvitløk

    • revet ingefær

    • chiliflak (1 klype)

    i en liten bolle til en jevn saus.

  4. Mariner scampiene

    Hell marinade (3 ss) over scampiene og vend dem så alle får et jevnt lag.

    La stå i 15 min på benken eller opptil 1 time i kjøleskapet.

  5. Fortykk resten av marinaden

    Rør maizena (0,5 ts) ut i resten av marinaden til den er helt oppløst.

    Sett til side.

  6. Tørk scampiene før steking

    Løft scampiene opp av bollen og legg dem på kjøkkenpapir.

    Tørk dem lett for å sikre god stekefarge.

    Kast marinaden som ligger igjen i bollen.

  7. Varm opp stekepannen

    Sett en stor stekepanne på middels høy varme.

    Tilsett olivenolje (1 ss) og la den bli varm.

  8. Stek scampiene

    Legg scampiene i pannen i ett lag.

    Stek i 2 min til undersiden får farge.

    Snu scampiene og stek 1 min videre.

  9. Kok inn sausen

    Hell den fortykkede marinaden i pannen.

    Kok i 1 til 2 minutter mens du vender scampiene til sausen tykner og glaserer alt.

    Hvis scampiene blir ferdige før sausen tykner, ta dem ut på en tallerken og reduser sausen alene før du blander dem sammen igjen.

  10. Server retten

    Dryss over finstrimlet vårløk rett før servering.

  11. Serveringsforslag

    Server scampiene med dampet ris og gjerne en frisk agurksalat, wokket pak choi eller lettkokte grønne bønner.

    Sausen er perfekt å øse over risen.