Hjemmelaget sjokolade (med karamell og peanøtter)

En skikkelig digg og mektig sjokoladekonfekt med peanøtter, seig karamell og sprø sjokoladetopping. Perfekt som helgekos eller til å servere på et kakebord. Oppskriften minner om Snickers, men er enda mer hjemmelaget og god.

Tid
45 min
Porsjoner
20
Vanskelighetsgrad
EASY
sjokolade

Ingredienser

Bunn

  • 250 g peanøtter
  • 60 g siruplys
  • 50 g meierismør
  • 1 klype maldonsalt
  • 1 stk bakeark

Karamell

  • 150 g siruplys
  • 6 ss sukker
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 g meierismør
  • 25 g peanøtter

Topping

  • 100 g sjokolade
  • 25 g peanøtter

Fremgangsmåte

Bunn

  1. Forbered formen

    Kle en liten langpanne med bakepapir.

  2. Lag bunnen

    Ha peanøtter (250 g) (spar 20% til etterpå) i bunnen av formen.

  3. Smelt sirup og smør

    Smelt sirup (60 g) og meierismør (50 g) i en kjele, kok opp.

  4. Bland inn peanøtter og salt

    Ta kjelen av varmen og rør inn resten av peanøttene og en maldonsalt (1 klype). Hell blandingen over peanøttene i formen.

Karamell

  1. Lag karamellen

    Ha sirup (150 g) , sukker (6 ss), meierismør (50 g), kremfløte (1.5 dl) og vaniljepulver (1 ts) i en kjele. Kok opp og la det småkoke i ca. 30 min til blandingen tykner.

  2. Hell karamellen over bunnen

    Fordel karamellen jevnt over peanøttbunnen.

  3. Tilsett ekstra peanøtter

    Dryss ca. hakkede peanøtter (25 g) over karamellen og trykk dem lett ned. Sett formen i kjøleskap til karamellen stivner.

Topping

  1. Smelt sjokoladen

    Smelt sjokolade (100 g) i vannbad til den er helt glatt.

  2. Lag sjokoladelaget

    Hell den smeltede sjokoladen over karamell- og peanøttlaget.

  3. Strø over nøtter

    Dryss hakkede peanøtter (25 g) på toppen av sjokoladen.

  4. Avkjøl og del opp

    Sett formen kaldt igjen til sjokoladen stivner helt. Skjær opp i passende biter.

    • Avkjølingstid: minst 1 time i kjøleskap