Hjemmelaget sjokolade (med karamell og peanøtter)
En skikkelig digg og mektig sjokoladekonfekt med peanøtter, seig karamell og sprø sjokoladetopping. Perfekt som helgekos eller til å servere på et kakebord. Oppskriften minner om Snickers, men er enda mer hjemmelaget og god.

Ingredienser
Bunn
- 250 g peanøtter
- 60 g sirup – lys
- 50 g meierismør
- 1 klype maldonsalt
- 1 stk bakeark
Karamell
- 150 g sirup – lys
- 6 ss sukker
- 1 ts vaniljepulver
- 1,5 dl kremfløte
- 50 g meierismør
- 25 g peanøtter
Topping
- 100 g sjokolade
- 25 g peanøtter
Fremgangsmåte
Bunn
- Forbered formen
Kle en liten langpanne med bakepapir.
- Lag bunnen
Ha peanøtter (250 g) (spar 20% til etterpå) i bunnen av formen.
- Smelt sirup og smør
Smelt sirup (60 g) og meierismør (50 g) i en kjele, kok opp.
- Bland inn peanøtter og salt
Ta kjelen av varmen og rør inn resten av peanøttene og en maldonsalt (1 klype). Hell blandingen over peanøttene i formen.
Karamell
- Lag karamellen
Ha sirup (150 g) , sukker (6 ss), meierismør (50 g), kremfløte (1.5 dl) og vaniljepulver (1 ts) i en kjele. Kok opp og la det småkoke i ca. 30 min til blandingen tykner.
- Hell karamellen over bunnen
Fordel karamellen jevnt over peanøttbunnen.
- Tilsett ekstra peanøtter
Dryss ca. hakkede peanøtter (25 g) over karamellen og trykk dem lett ned. Sett formen i kjøleskap til karamellen stivner.
Topping
- Smelt sjokoladen
Smelt sjokolade (100 g) i vannbad til den er helt glatt.
- Lag sjokoladelaget
Hell den smeltede sjokoladen over karamell- og peanøttlaget.
- Strø over nøtter
Dryss hakkede peanøtter (25 g) på toppen av sjokoladen.
- Avkjøl og del opp
Sett formen kaldt igjen til sjokoladen stivner helt. Skjær opp i passende biter.
Avkjølingstid: minst 1 time i kjøleskap