Hjemmelaget rømmegrøt
Kremet og tradisjonsrik rømmegrøt med smørøy og kanel.
Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
MEDIUM

Ingredienser
Rømmegrøt
- 1 ts kanel
- 5 dl melk
- 0,5 ts salt
- 5 dl rømme – seterrømme
- 1 ts sukker
- 2 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Rømmegrøt
- Kok rømme med mel
Varm opp rømme (5 dl) under lett kok i ca. 5 min og bland gradvis inn siktet hvetemel (2 dl). Rør godt. Når fettet skiller seg ut, ta det forsiktig ut for å bruke som topping senere.
- Spe med melk og smak til
Tilsett litt etter litt melk (5 dl), og rør godt mellom hver gang. Når grøten tykner, smak til med salt (0.5 ts). La småkoke i et par minutter før servering.
- Server med topping
Server grøten varm med en spiseskje av det skummede smøret, og strø over sukker (1 ts), kanel (1 ts) og en klatt smør etter smak.
Kilde
Matprat – Matprat