Hjemmelaget rømmegrøt

Kremet og tradisjonsrik rømmegrøt med smørøy og kanel.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
grot

Ingredienser

Rømmegrøt

  • 1 ts kanel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl rømmeseterrømme
  • 1 ts sukker
  • 2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Rømmegrøt

  1. Kok rømme med mel

    Varm opp rømme (5 dl) under lett kok i ca. 5 min og bland gradvis inn siktet hvetemel (2 dl). Rør godt. Når fettet skiller seg ut, ta det forsiktig ut for å bruke som topping senere.

  2. Spe med melk og smak til

    Tilsett litt etter litt melk (5 dl), og rør godt mellom hver gang. Når grøten tykner, smak til med salt (0.5 ts). La småkoke i et par minutter før servering.

  3. Server med topping

    Server grøten varm med en spiseskje av det skummede smøret, og strø over sukker (1 ts), kanel (1 ts) og en klatt smør etter smak.

Kilde

MatpratMatprat