Hjemmelaget gyoza-deig

Denne hjemmelagde gyoza-deigen er et enkelt og pålitelig alternativ til ferdigkjøpte ark. Deigen er glutenfri og laget med maisenna og potetmel, noe som gir tynne, smidige deigark som er lette å jobbe med og perfekte til både steking og damping. Med noen få ingredienser og litt hviletid får du en elastisk deig som kan kjevles svært tynt uten å sprekke – ideelt for klassiske japanske gyoza eller andre dumplings.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
gyoza deig

Ingredienser

Hoveddel

  • 200 g maizena
  • 70 g potetmel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 2 dl vannvarmt
  • 1 ts rapsoljetil deig
  • 1 ss rapsoljetil knaing og utbaking

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør tørre ingredienser

    Ha maizena (200 g) og potetmel (70 g) i en stor bolle.

    Tilsett salt (0,5 ts) og sukker (0,5 ts), og rør godt med en tresleiv slik at alt blandes jevnt og klumper fjernes.

  2. Tilsett vann og bland deigen

    Hell det varmt vann (2 dl) gradvis over de tørre ingrediensene mens du rører kontinuerlig med tresleiven.

    Fortsett å røre til blandingen samler seg til en grov deig.

  3. Kna deigen glatt

    La deigen avkjøle seg litt slik at den kan håndteres.

    Smør hendene lett med litt av den nøytrale oljen, og kna deigen for hånd til den blir jevn og smidig.

    Tilsett rapsolje (1 ts) i deigen underveis og fortsett å kna til den er elastisk.

  4. Form og hvil deigen

    Form deigen til en glatt ball og legg den i bollen.

    Dekk bollen med lokk eller plastfolie, og la deigen hvile i 30 minutter slik at den blir lettere å kjevle.

  5. Del opp deigen

    Ta deigen ut av bollen og del den i små, jevne biter.

    Rull hver bit til en kule i håndflaten.

  6. Kjevle gyoza-ark

    Smør plastbrettet eller treplaten lett med rapsolje (1 ss).

    Legg deigkulene på brettet, trykk dem flate med hånden, og kjevle dem deretter svært tynne med plastkjevle til runde ark klare til fylling.

  7. Serveringsforslag

    Bruk de ferdige gyoza-arkene til klassiske japanske gyoza med kjøtt- eller grønnsaksfyll.

    De fungerer også godt til wontons, dumplings eller små raviolier.

    Fyll, brett og stek, damp eller kok etter ønsket oppskrift.