Hjemmelaget Burgerdressing som Smaker som Restaurant

Denne burgerdressingen gir deg den klassiske, kremete smaken du kjenner fra gode burgere, bare friskere og bedre. Den er rask å røre sammen, har perfekt balanse mellom syre, sødme og krydder, og får et lite løft av finhakket sylteagurk og litt lake fra glasset. Bruk den på alle typer hamburgere, kyllingburgere eller som dipp til pommes frites.

Tid
5 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
a-small-bowl-of-creamy-homemade-burger-sauce-with-

Ingredienser

Hoveddel

  • 150 g majoneshellmann’s real mayonnaise
  • 18 g sennepfrenchs classic yellow mustard
  • 20 g sylteagurkfinhakkes
  • 2 ts syltelake fra sylteagurkglass
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts hvitvinseddik
  • 0,5 ts paprikakrydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør sylteagurken

    Finhakk sylteagurk (20 g) i små biter slik at den blander seg jevnt inn i dressingen.

  2. Mål opp og bland basen

    Ha majones (150 g), sennep (18 g) og syltelake fra sylteagurkglass (2 ts) i bollen.

    Rør godt til en jevn blanding.

  3. Tilsett krydderet

    Tilsett sukker (2 ts), paprikakrydder (0,5 ts), hvitløkspulver (0,5 ts) og løkpulver (0,5 ts).

    Rør grundig slik at krydderne fordeles jevnt.

  4. Rør inn sylteagurken

    Ha i den finhakkede sylteagurken og bland inn slik at bitene fordeles gjennom dressingen.

  5. Smak til med syre

    Tilsett hvitvinseddik (0,5 ts) og rør inn.

    Juster med en ekstra dråpe lake eller en klype sukker om du vil ha mer syre eller mer sødme.

  6. La dressingen sette seg

    Sett bollen i kjøleskapet i minst 10 min før servering slik at smakene får satt seg.

  7. Serveringsforslag

    Smør rikelig dressing på både topp og bunn av burgerbrødet.

    Bruk helst Hellmann’s (Heinz Seriously Good Mayo, eller annen fulleggsmajones) og French’s/Heinz Yellow Mustard for autentisk smak.

    Passer også som dipp til pommes frites.

Kilde

recipetineats.com