Hjemmelaget Burgerdressing som Smaker som Restaurant
Denne burgerdressingen gir deg den klassiske, kremete smaken du kjenner fra gode burgere, bare friskere og bedre. Den er rask å røre sammen, har perfekt balanse mellom syre, sødme og krydder, og får et lite løft av finhakket sylteagurk og litt lake fra glasset. Bruk den på alle typer hamburgere, kyllingburgere eller som dipp til pommes frites.

Ingredienser
Hoveddel
- 150 g majones – hellmann’s real mayonnaise
- 18 g sennep – frenchs classic yellow mustard
- 20 g sylteagurk – finhakkes
- 2 ts syltelake fra sylteagurkglass
- 2 ts sukker
- 0,5 ts hvitvinseddik
- 0,5 ts paprikakrydder
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Klargjør sylteagurken
Finhakk sylteagurk (20 g) i små biter slik at den blander seg jevnt inn i dressingen.
- Mål opp og bland basen
Ha majones (150 g), sennep (18 g) og syltelake fra sylteagurkglass (2 ts) i bollen.
Rør godt til en jevn blanding. - Tilsett krydderet
Tilsett sukker (2 ts), paprikakrydder (0,5 ts), hvitløkspulver (0,5 ts) og løkpulver (0,5 ts).
Rør grundig slik at krydderne fordeles jevnt. - Rør inn sylteagurken
Ha i den finhakkede sylteagurken og bland inn slik at bitene fordeles gjennom dressingen.
- Smak til med syre
Tilsett hvitvinseddik (0,5 ts) og rør inn.
Juster med en ekstra dråpe lake eller en klype sukker om du vil ha mer syre eller mer sødme. - La dressingen sette seg
Sett bollen i kjøleskapet i minst 10 min før servering slik at smakene får satt seg.
- Serveringsforslag
Smør rikelig dressing på både topp og bunn av burgerbrødet.
Bruk helst Hellmann’s (Heinz Seriously Good Mayo, eller annen fulleggsmajones) og French’s/Heinz Yellow Mustard for autentisk smak.
Passer også som dipp til pommes frites.
Kilde
recipetineats.com