Hjemmelaget bringebærlikør

Hjemmelaget bringebærlikør er utrolig enkelt å lage og gir en intens, dyprosa likør med ren bringebærsmak. Ved å trekke bringebær i sterk vodka sammen med sukker over flere uker, får du en aromatisk likør som passer like godt alene i små glass som blandet i cocktails, prosecco eller over dessert. Dette er et perfekt prosjekt for deg som liker kjøkkenprosesser som gjør seg selv, og resultatet blir ofte bedre enn mye av det du finner på polet. Lag den nå og nyt den utover våren og sommeren.

Tid
30 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
bringebaarlikor

Ingredienser

Hoveddel

  • 680 g bringebærferske eller frosne
  • 830 ml vodka50%
  • 200 g sukker
  • 1 stk glasskrukke med tett lokkrommer minst 2 liter
  • 2 stk glassflaskerà ca. 5 dl

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør utstyret

    Vask glasskrukke med tett lokk (1 stk) grundig og tørk den.

    Sørg for at lokket slutter tett slik at likøren ikke oksiderer under lagring.

  2. Forbered bringebærene

    Hvis du bruker frosne bringebær, la dem tine i romtemperatur.

    Bruk bringebær (680 g) hele; ingen knusing trengs, siden alkoholen vil trekke ut smak og farge over tid.

  3. Legg bringebærene i glasskrukken

    Hell de tinte eller ferske bringebærene i glasskrukken og fordel dem jevnt i bunnen.

  4. Tilsett sukkeret

    Strø sukker (200 g) jevnt over bringebærene i krukken.

    Sukkeret vil løses opp når du rister krukken senere.

  5. Hell over vodka

    Mål opp vodka (830 ml) og hell den over bringebær og sukker.

    Pass på at bærene er helt dekket.

    Lukk krukken godt.

  6. Rist blandingen

    Rist krukken kraftig i ca. 20 sek slik at sukkeret begynner å løse seg opp.

    Gjenta ristingen flere ganger det første døgnet.

  7. La likøren trekke

    Plasser krukken på et mørkt, kjølig sted.

    La likøren trekke i minst 4 uker, helst 6.

    Rist krukken hver 2–3 dag for å hjelpe prosessen og sikre at sukkeret blir helt oppløst.

  8. Filtrer bringebærlikøren

    Legg osteklede i en sil og plasser den over en stor bolle.

    Hell innholdet fra krukken sakte over i silen.

    La væsken renne gjennom uten å presse bærene.

    Gjenta filtreringen hvis du vil ha en helt klar likør.

  9. Fyll likøren på flasker

    Hell den filtrerte likøren over i rene glassflasker.

    Lukk flaskene godt og oppbevar dem gjerne i kjøleskap for en ekstra klar og frisk smak.

  10. Serveringsforslag

    • Server iskald i små glass etter middag.
    • Bland med prosecco for en frisk bringebær-spritz.
    • Bruk i cocktails som cosmopolitan eller i en enkel vodka-soda.
    • Hell over vaniljeis og avslutt med litt revet sjokolade.