Hjemmebakt brød

Et enkelt og luftig hjemmebakt brød som alle kan få til. Brødet trenger få ingredienser og kan varieres med ulike typer mel eller smakstilsetninger.

Tid
1:04 t
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
brod

Ingredienser

Hoveddel

  • 500 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjærà 7 gram
  • 1 ts salt
  • 3 dl vannlunkent
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ss honning
  • 2 ss gresskarkjerner (valgfritt)evt. solsikkefrø, linfrø

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag deigen

    Ha hvetemel (500 g) i en bolle og bland inn tørrgjær (1 pk) og salt (1 ts) . Tilsett lunket vann (3 dl), solsikkeolje (2 ss) og honning (1 ss). Rør sammen til en myk deig. Hell deigen ut på en lett melet benk og kna i ca. 10 min. Ikke tilsett mer mel – deigen skal være litt klissete. Bruk litt olje på hendene om nødvendig.

  2. Heving

    Legg deigen i en smurt 1 kg brødform og dekk til med plastfolie eller en dusjhette. Sett på et lunt sted til den fyller formen, ca. 1–2 timer.

  3. Ekstra topping (valgfritt)

    Etter at deigen har hevet i formen og rett før du setter den i ovnen, pensle toppen lett med vann eller melk. Dryss over gresskarkjerner (2 ss) eller andre frø du liker. Dette gir en sprø, dekorativ skorpe og ekstra smak.

  4. Steking

    Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft). Stek brødet i 30–35 minutter til det er gyllent. Ta ut av formen og bank i bunnen. Høres det hult ut, er det ferdig. Hvis ikke, sett brødet tilbake uten form i 10 min og sjekk igjen.

  5. Avkjøl

    Avkjøl brødet på rist før du skjærer i det.