Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter er en klassisk måte å løfte poteter fra hverdagslige til festlige. De skjæres i tynne skiver nesten helt igjennom, slik at de får en sprø overflate og samtidig holder seg myke inni. Perfekt som tilbehør til stekt kjøtt, fisk eller en vegetarrett.

Tid
55 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
hasselback-potatoes

Ingredienser

Hasselbackpoteter

  • 12 stk nypoteter
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikakrydder
  • 2 stk grillpinner/spyd

Fremgangsmåte

Hasselbackpoteter

  1. Forbered potetene

    Skrell nypoteter (12 stk) (eller vask godt om du vil beholde skallet).

    Skjær av en tynn skive på bunnen så potetene står støtt.

  2. Lag snitt

    Legg grillpinner/spyd (2 stk) eller spisepinner på hver side av poteten og skjær tynne skiver nesten helt igjennom. De fungerer som "stoppere" for kniven, slik at du ikke skjærer helt igjennom.

  3. Klargjør formen

    Legg potetene i en smurt ildfast form. Pensle med meierismør (2 ss) og krydre med salt (1 ts), pepper (0.5 ts) og paprikakrydder (1 ts).

  4. Stek

    Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 40 min, til potetene er gylne og sprø.

    Serveringsforslag:
    Server varme som tilbehør til biff, svinestek, lam eller en god fiskerett. Også nydelig sammen med en frisk salat.

Hasselbackpoteter oppskrift – Svensk | Matly