Gulrotsuppe med potet og mandelmelk
En varmende, kremet gulrotsuppe som passer perfekt både som lett middag eller som forrett. Den er naturlig vegansk, mild på smak – men du kan enkelt justere krydderet for mer sting.

Ingredienser
Hoveddel
- 1 stk gul løk
- 4 stk gulrøtter
- 1 stk potet
- 6 dl vann
- 2 ss grønnsakbuljong
- 1 dl mandelmelk
- 2 ss solsikke/raps/stekeolje
- 1 ss urter (basilikum, dill, gressløk, persille, timian) – Til pynt
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsakene
Skrell gul løk (1 stk) og hakk den grovt.
Skrell gulrøtter (4 stk) og del i jevne biter.
Skrell potet (1 stk) og kutt i terninger.
- Stek løken
Varm solsikke/raps/stekeolje (2 ss) i en stor kjele. Tilsett løken og ½ dl av vann (6 dl), og la det småkoke til løken er blank og myk.
- Kok grønnsakene
Ha gulrøtter og potet i kjelen sammen med resten av vannet og grønnsakbuljong (2 ss). Kok under lokk til alt er mørt, ca. 15–20 minutter.
- Lag suppen kremet
Bruk en stavmikser og kjør til en glatt suppe. Rør inn mandelmelk (1 dl) og gi suppen et lite oppkok. Juster konsistensen med mer melk om du ønsker en tynnere suppe.
- Server
Øs opp i skåler. Pynt med friske urter (basilikum, dill, gressløk, persille, timian) (1 ss), gjerne tynne strimler av gulrot eller litt appelsinskall for ekstra farge. Server sammen med grovt brød.
Kilde
Jane H. Johansen – Veganmisjonen