Gulrotkanelsnurrer med kremostglasur

Saftige og krydrede kanelsnurrer inspirert av Matty Matheson. Deigen lages med gulrotpuré som gir ekstra saftighet og smak, fylles med et krydret smør- og sukkerfyll og toppes med en luftig kremostglasur. Perfekt helgekos eller som en imponerende kake å dele med venner og familie.

Tid
1:05 t
Porsjoner
12
Vanskelighetsgrad
EASY
gulrotkakekanelsnurrer

Ingredienser

Deig

  • 2,5 dl helmelk
  • 3 stk gulrøtterkuttet i 2,5 cm biter
  • 150 g sukker
  • 120 g meierismørsmeltet
  • 2 stk egg
  • 1,5 ts salt
  • 650 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær

Fyll

  • 350 g meierismørromtemperert
  • 350 g brunt sukker
  • 3 ss kanel
  • 2 ts muskatnøtt
  • 1 ts ingefærmalt
  • 1 ts nellik (malt)
  • 1,5 dl kremfløtetil å helle over før steking

Kremostglasur

  • 50 g meierismørromtemperert
  • 2 pk kremostphiladelphia - romtemperert
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 0,25 ts salt

Fremgangsmåte

Deig

  1. Lag gulrotmelk

    Blend helmelk (2.5 dl) og gulrøtter (3 stk) i en kraftig blender til en jevn puré. Sil og kast restene.

  2. Bland det tørre

    Visp sammen hvetemel (650 g), salt (1.5 ts) og tørrgjær (1 pk) i en kjøkkenmaskinbolle.

  3. Varm opp gulrotmelken

    Varm gulrotmelken sammen med sukker (150 g) og meierismør (120 g) til blandingen er lunken (maks 40 °C).

  4. Lag deig

    Hell væsken i bollen med de tørre ingrediensene. Bland på lav hastighet.

  5. Tilsett egg

    Ha i egg (2 stk) ett om gangen mens maskinen går på lav hastighet.

  6. Elt deigen

    Elt videre på middels hastighet til deigen slipper bollen. Juster med litt ekstra hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til og la den hvile i 15 min.

  7. Video

    Se video fra kaaynelagermat.

    https://www.instagram.com/reel/C6OZZz0qbLY/embed

Fyll

  1. Lag fyllet

    Rør sammen meierismør (350 g) , brunt sukker (350 g), kanel (3 ss), muskatnøtt (2 ts), ingefær (1 ts) og nellik (malt) (1 ts) til en jevn masse.

  2. Monter snurrene

    Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør fyllet utover.
    Rull sammen til en pølse, og del i 6 store eller 12 mindre biter.

    Plasser i en smurt form, dekk til og la heve til dobbelt størrelse.

  3. Stek

    Forvarm ovnen til 190 °C.

    Hell kremfløte (1.5 dl) og en dash kanelfyll over snurrene før steking.
    Stek midt i ovnen i 30–35 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Kremostglasur

  1. Lag glasuren

    Pisk sammen kremost (2 pk) og meierismør (50 g) til det blir luftig. Tilsett melis (200 g), vaniljeekstrakt (1 ts) og salt (0.25 ts). Pisk til en fluffy krem.

  2. Server

    La snurrene avkjøles litt, smør over glasuren og server.

Kilde

Kristoffer Kaayne Kaalsaaskaaynelagermat

Gulrotkanelsnurrer med kremostglasur oppskrift – Amerikansk | Matly