Gulrotkanelsnurrer med kremostglasur
Saftige og krydrede kanelsnurrer inspirert av Matty Matheson. Deigen lages med gulrotpuré som gir ekstra saftighet og smak, fylles med et krydret smør- og sukkerfyll og toppes med en luftig kremostglasur. Perfekt helgekos eller som en imponerende kake å dele med venner og familie.

Ingredienser
Deig
- 2,5 dl helmelk
- 3 stk gulrøtter – kuttet i 2,5 cm biter
- 150 g sukker
- 120 g meierismør – smeltet
- 2 stk egg
- 1,5 ts salt
- 650 g hvetemel
- 1 pk tørrgjær
Fyll
- 350 g meierismør – romtemperert
- 350 g brunt sukker
- 3 ss kanel
- 2 ts muskatnøtt
- 1 ts ingefær – malt
- 1 ts nellik (malt)
- 1,5 dl kremfløte – til å helle over før steking
Kremostglasur
- 50 g meierismør – romtemperert
- 2 pk kremost – philadelphia - romtemperert
- 200 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0,25 ts salt
Fremgangsmåte
Deig
- Lag gulrotmelk
Blend helmelk (2.5 dl) og gulrøtter (3 stk) i en kraftig blender til en jevn puré. Sil og kast restene.
- Bland det tørre
Visp sammen hvetemel (650 g), salt (1.5 ts) og tørrgjær (1 pk) i en kjøkkenmaskinbolle.
- Varm opp gulrotmelken
Varm gulrotmelken sammen med sukker (150 g) og meierismør (120 g) til blandingen er lunken (maks 40 °C).
- Lag deig
Hell væsken i bollen med de tørre ingrediensene. Bland på lav hastighet.
- Tilsett egg
Ha i egg (2 stk) ett om gangen mens maskinen går på lav hastighet.
- Elt deigen
Elt videre på middels hastighet til deigen slipper bollen. Juster med litt ekstra hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til og la den hvile i 15 min.
- Video
Se video fra kaaynelagermat.
https://www.instagram.com/reel/C6OZZz0qbLY/embed
Fyll
- Lag fyllet
Rør sammen meierismør (350 g) , brunt sukker (350 g), kanel (3 ss), muskatnøtt (2 ts), ingefær (1 ts) og nellik (malt) (1 ts) til en jevn masse.
- Monter snurrene
Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør fyllet utover.
Rull sammen til en pølse, og del i 6 store eller 12 mindre biter.
Plasser i en smurt form, dekk til og la heve til dobbelt størrelse. - Stek
Forvarm ovnen til 190 °C.
Hell kremfløte (1.5 dl) og en dash kanelfyll over snurrene før steking.
Stek midt i ovnen i 30–35 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Kremostglasur
- Lag glasuren
Pisk sammen kremost (2 pk) og meierismør (50 g) til det blir luftig. Tilsett melis (200 g), vaniljeekstrakt (1 ts) og salt (0.25 ts). Pisk til en fluffy krem.
- Server
La snurrene avkjøles litt, smør over glasuren og server.
Kilde
Kristoffer Kaayne Kaalsaas – kaaynelagermat