Grønnsaksuppe

En enkel og sunn suppe laget med potet, gulrot og andre grønnsaker.

Tid
20 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
carrot-celery-soup-10

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 stk gulrot
  • 1 skive sellerirot
  • 5 stilk kruspersille
  • 1 ts pepper
  • 1 stk poteterstor
  • 8 dl grønnsaksfondeller vann + 1 buljongterning
  • 1 klype hvitkål

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Tilberedning og kok grønnsakene

    Vask, rens og del poteter (1 stk), gulrot (1 stk) og sellerirot (1 skive) i biter. Tilsett hvitkål (1 klype) og finhakket kruspersille (5 stilk). Kok opp sammen med grønnsaksfond (8 dl) (eller buljongen) i ca. 12 min.

  2. Smak til

    Smak til med pepper (1 ts) og dryss over persille før servering.