Gresskarsuppe med ingefær og kokosmelk

Denne suppen kombinerer høstens oransje gresskar og sødmen fra søtpotet med frisk ingefær og et lite sting chili, alt rundet av kokosmelk. En enkel, men sofistikert suppe som passer både til middag og som forrett. Den er relativt rask å lage og kan fint tilpasses til vegetarisk versjon ved å bruke grønnsaksbuljong.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
creamy-pumpkin-soup-with-coconut-milk

Ingredienser

Hoveddel

  • 800 g gresskar
  • 2 stk søtpotet
  • 1 stk gul løk
  • 1 ss fersk ingefærrevet
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 10 l krafteller buljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stk limesaften av
  • 2 ss solsikke/raps/stekeolje
  • 2 ss koriandertil garnityr
  • 2 ss granateplekjernertil topping
  • 1 ss kokosflaktil topping
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Skrell og kutt grønnsakene

    Fjern skall og frø fra gresskar (800 g), og del i terninger.

    Skrell og del søtpotet (2 stk) i biter.

    Hakk gul løk (1 stk), hvitløk (3 fedd) og chili (1 stk).

  2. Fres løk, hvitløk og krydder

    Varm solsikke/raps/stekeolje (2 ss) i en stor gryte over middels varme.

    Tilsett løk og fres til den blir blank.

    Ha i fersk ingefær (1 ss), hvitløk og chili, og fres videre i 1–2 minutter.

  3. Tilsett gresskar og søtpotet

    Ha grønnsakene i gryten og fres dem lett sammen med krydderne.

  4. Kok til grønnsakene er møre

    Hell på kraft (10 l) og la det småkoke i 20–30 minutter til grønnsakene er helt møre.

  5. Purér suppen

    Bruk stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn og kremet.

  6. Rør inn kokosmelk og lime

    Tilsett kokosmelk (4 dl) og lime (1 stk), rør godt sammen og varm opp på svak varme.

    Smak til med salt (1.5 ts) og pepper (0.5 ts).

  7. Server med garnityr

    Fordel suppen i skåler og topp hver porsjon med frisk koriander (2 ss) eller persille, granateplekjerner (2 ss) og ristede kokosflak (1 ss).

Kilde

Meny