Fylt potetrull med kjøtt og hvitløk

Dette er en myk og smakfull potetrull laget av potetdeig som rulles sammen med en fyldig kjøttfyll. Den får en gyllen stekeskorpe i ovnen og skjæres i skiver ved servering. Passer til middag eller som en litt rustikk helgerett med salat og rømme ved siden av. Smaken kan justeres med mer krydder om du vil ha den kraftigere.

Tid
55 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
potetrull

Ingredienser

Hoveddel

  • 750 g poteterskrelles og kokes møre
  • 50 g meierismør
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 1 ss semulegryn
  • 2 stk gul løksmå, skrelles og finhakkes
  • 500 g kjøttdeigbrunes i panne
  • 1 ss solsikke/raps/stekeoljetil steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 2,5 ts paprikakrydder
  • 2 fedd hvitløkpresses eller finrives
  • 1 ts merian (tørket)
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss seterrømme
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Kok og mos potetene

    Skrell poteter (750 g) og kok dem møre i lettsaltet vann.

    Hell av vannet og damp bort fuktigheten.

    Mos potetene mens de fortsatt er varme.

  2. Lag potetdeigen

    Rør inn meierismør (50 g) i den varme potetmosen og la blandingen avkjøles til romtemperatur.

    Tilsett eggeplomme (2 stk), salt (1 ts), hvetemel (200 g) og semulegryn (1 ss).

    Elt raskt sammen til en smidig deig.

    Kjevle ut til et rektangel med litt mel under og over deigen.

  3. Forbered grønnsakene

    Skrell gul løk (2 stk) og finhakk den.

    Skrell hvitløk (2 fedd) og press eller finriv.

  4. Stek fyllet

    Varm solsikke/raps/stekeolje (1 ss) eller smør i en panne.

    Fres den finhakkede løken til den er blank.

    Ha i kjøttdeig (500 g) og brun den.

    Tilsett tomatpuré (1 ss), hvitløk, paprikakrydder (2,5 ts), merian (tørket) (1 ts), salt (0,5 ts) og pepper (0,5 ts).

    Rør inn seterrømme (2 ss) og ett sammenvispet egg (1 stk).

    Bland godt og la fyllet avkjøle.

  5. Monter rullen

    Fordel fyllet jevnt over potetdeigen.

    Rull sammen som en rullekake.

    Løft rullen over på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned.

  6. Stek rullen

    Pensle med egg (1 stk).

    Stek midt i ovnen på 200 °C i 30 til 35 minutter til rullen er gyllen og fast.

  7. Serveringsforslag

    Skjær potetrullen i tykke skiver.

    Server varm med frisk salat, ekstra rømme, syltet rødløk eller en enkel grønnsaus.

    Den er også god med kokte grønnsaker ved siden av.