Fylt butterdeig med ost, skinke og basilikum

Dette er en rask og god rett laget med ferdige butterdeigsplater som rulles ut, fylles med mozzarella, skinke og fersk basilikum, og brettes til en dekorativ flette før den stekes sprø og gyllen. Perfekt som enkel middag, kveldsmat eller niste til bilturer. Server med en frisk grønn salat eller spis den alene som en varm og boblende godsak rett fra ovnen. Den kan også spises kald.

Tid
40 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
crispy-golden-puff-pastry-braid-filled-with-melted

Ingredienser

Hoveddel

  • 3 ark butterdeigTines før bruk
  • 100 g mozzarella
  • 4 skive skinkeSkjæres i strimler
  • 10 g fersk basilikumGrovhakkes
  • 1 klype salt
  • 1 stk eggPiskes til pensling
  • 1 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Tin butterdeigen

    Legg de butterdeig (3 ark) oppå hverandre i en plastpose eller under et kjøkkenhåndkle så de tiner uten å tørke ut.

  2. Forvarm ovnen

    Sett ovnen på 200 °C over- og under varme.

  3. Kjevle ut deigen

    Legg et bakepapir på kjøkkenbenken.

    Legg de tinte butterdeigsplatene oppå hverandre og kjevle dem til et rektangel på ca. 25 x 22 cm.

  4. Skjær strimler i kanten

    Bruk en skarp kniv til å lage strimler langs begge langsider av deigen.

    La midtpartiet stå urørt der fyllet skal ligge.

  5. Forbered skinke og basilikum

    Skjær skinke (4 skive) i strimler.

    Grovhakk fersk basilikum (10 g).

    Hold dette klart til fylling.

  6. Fyll og brett deigen

    Legg mozzarella (100 g) på midten av deigen.

    Fordel skinkestrimlene og den grovhakkede basilikumen over osten.

    Dryss salt (1 klype) over.

    Brett strimlene fra sidene inn mot midten annenhver gang så du får en enkel flette.

  7. Pensle og topp

    Pisk egg (1 stk) og pensle hele fletten.

    Strø sesamfrø (1 ss) jevnt over toppen.

  8. Stek butterdeigsflettene

    Flytt bakepapiret over på et stekebrett.

    Stek i ca. 30 min, til butterdeigen er sprø og gyllen.

  9. Serveringsforslag

    Server med en grønn salat med en frisk dressing.

    Den er også fin å ta med som niste på tur og smaker godt både varm og avkjølt.