Fudgy Tiramisu Brownies

Denne kaken er det beste fra to verdener – amerikansk fudgy brownie møter italiensk tiramisu i en dekadent, lagdelt dessert som får folk til å tie i respekt etter første bit. Myk sjokoladebunn, sprø ladyfingers dynket i kaffe og en luftig mascarponekrem – alt i perfekt balanse. Server den kald rett fra kjøleskapet for maksimal nytelse.

Tid
50 min
Porsjoner
10
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
tiramisu-brownies

Ingredienser

Hoveddel

  • 115 g meierismørsmeltes
  • 170 g kokesjokolade70%, hakket
  • 250 g sukker
  • 3 stk eggromtempererte
  • 80 g hvetemelsiktet
  • 40 g bakekakao
  • 1 klype salt
  • 250 ml kaffesterk, avkjølt
  • 13 stk ladyfingerstil kaffelag
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml kremfløtekald
  • 50 g melis
  • 2 stk vaniljestangfrø skrapes ut
  • 1 ss bakekakaotil topping, siles over

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered formen

    Kle en ildfast form på ca. 20 × 20 cm med bakepapir, og sett ovnen på 170 °C over- og undervarme.

  2. Lag sjokoladeblandingen

    Smelt meierismør (115 g) i en liten kjele på lav varme.

    Ha i hakket kokesjokolade (170 g) og rør til alt er smeltet og glatt.

    Sett til side for å avkjøles lett.

  3. Pisk eggedosis

    Ha sukker (250 g) og egg (3 stk) i en stor bolle.

    Pisk med håndmikser i 3–4 minutter til det blir luftig og blekgult.

  4. Bland sammen røra

    Hell den smeltede sjokoladeblandingen i eggedosisen og vend forsiktig sammen med slikkepott.

    Sikt inn hvetemel (80 g), bakekakao (40 g) og salt (1 klype).

    Vend til røren er jevn, men ikke overarbeid.

  5. Stek brownien

    Hell røren i formen og glatt ut overflaten.

    Stek midt i ovnen i 20–25 minutter, til kaken har et tørt lokk men fortsatt er myk inni.

    Avkjøl helt i formen til romtemperatur.

  6. Brygg og avkjøl kaffen

    Brygg kaffe (250 ml) dobbelt så sterk som vanlig.

    La den avkjøles helt før bruk.

  7. Dypp ladyfingers

    Dypp én og én ladyfingers (13 stk) raskt i den avkjølte kaffen – de skal bli fuktige, ikke gjennombløte.

    Legg et jevnt lag over den avkjølte brownien.

  8. Lag mascarponekremen

    Skrap ut frøene fra vaniljestang (2 stk).

    Ha mascarpone (250 g), melis (50 g) og vaniljefrø i en bolle.

    Pisk kort til en glatt krem.

    Tilsett deretter kald kremfløte (300 ml) og pisk videre til du får en tykk, luftig krem som holder fasongen.

  9. Monter kaken

    Fordel mascarponekremen jevnt over ladyfingerlaget. Bruk en slikkepott til å glatte toppen.

    Sikt et tynt lag bakekakao (1 ss) over for å få den klassiske tiramisu-finishen.

  10. Sett kaken kaldt

    Dekk formen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, helst over natten.

    Smakene setter seg, og kaken blir enda bedre dag to.

  11. Serveringsforslag

    Server i små firkanter, gjerne med ekstra kakaodryss og en kopp sterk espresso ved siden av.

    En dessert som gjør seg like godt på helgebordet som i selskap.