Fudgy Ingefær–Chili Dobbel Sjokoladekjeks

Disse mørke, fudgy sjokoladekjeksene er kraftige og varme, med frisk ingefær, finhakket rød chili og dobbelt sjokolade. Kjeksene får en tynn, blank skorpe og et mykt, nesten seigt indre. Lite mel gir en intens sjokoladesmak og en chewy tekstur. Chili og ingefær gir et tydelig sting, ikke bare et hint. Steketiden er avgjørende for å treffe balansen mellom sprø utside og myk kjerne.

Tid
27 min
Porsjoner
12
Vanskelighetsgrad
EASY
fudgy-double-chocolate-cookies-with-a-glossy-crack

Ingredienser

Hoveddel

  • 300 g mørk sjokolade55%, grovhakkes
  • 45 g meierismørsmeltes
  • 1 ss fersk ingefærrives fint
  • 1 ts kanel
  • 65 g hvetemelsiktet
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2 stk eggromtemperert
  • 100 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts chilifinhakkes
  • 1 stk bakearktil stekebrett

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered aromater

    Skrell fersk ingefær (1 ss) og riv den fint.

    Skyll chili (2 ts), fjern frø (valgfritt for mindre styrke) og finhakk den.

    Sett begge til side.

  2. Forbered sjokoladen

    Grovhakk all mørk sjokolade.

    Del den i to boller:

    • mørk sjokolade (200 g) som skal smeltes

    • mørk sjokolade (100 g) som skal røres inn i deigen til slutt

  3. Smelt sjokolade og smør

    Legg hakket sjokolade, meierismør (45 g), revet ingefær og kanel (1 ts) i en liten kjele.

    Varm opp på lav varme og rør til alt er smeltet og jevnt.

    Ta kjelen av platen og la blandingen avkjøles i 2 min.

  4. Bland tørre ingredienser

    Visp sammen hvetemel (65 g) og bakepulver (0,5 ts) i en liten bolle.

  5. Pisk egg og sukker

    Pisk egg (2 stk), sukker (100 g) og salt (0,25 ts) i en stor bolle med håndmikser i 2 min til massen er lys og luftig.

  6. Tilsett sjokoladeblandingen

    Hell den avkjølte sjokoladen i eggedosisen mens du pisker lett.

    Bland til røren er jevn.

  7. Fold inn mel og sjokoladebiter

    Bruk en slikkepott og vend inn melblandingen.

    Rør deretter inn den resterende delen av grovhakket sjokolade.

  8. Rør inn chili

    Vend inn den finhakkede chilien slik at den fordeles jevnt i deigen.

  9. Form kjeksene

    Kle et stekebrett med bakepapir.

    Bruk en spiseskje til å forme store, runde topper av deig på brettet.

    Ikke trykk dem flate.

  10. Stek kjeksene

    Forvarm ovnen til 180 °C grader over–undervarme.

    Stek kjeksene i 11–12 minutter til de er sprø i kantene og fortsatt myke i midten.

  11. Avkjøl kjeksene

    La kjeksene avkjøles på stekebrettet i 10–15 minutter til sjokoladen setter seg.

    Flytt dem deretter forsiktig over på rist for videre avkjøling.

  12. Serveringsforslag

    Server kjeksene med et glass kald melk, en kopp sterk kaffe eller en krydret chai.

    De passer også perfekt som tilbehør til vaniljeis eller som gavepakket småbakst.