Frøknäcke med rosmarin
Sprøtt og smakfullt knekkebrød laget med frø, toppet med flaksalt og rosmarin. Perfekt til ost, smør eller som snacks.
Tid
1:19 t
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl solsikkekjerner
- 0,5 dl linfrø
- 0,5 dl sesamfrø
- 2 dl speltmel
- 1 ts salt
- 0,5 dl olivenolje
- 2,5 dl vann – kokende
- 2 ts flaksalt
- 2 ss rosmarin
- 1 stk bakeark
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Bland det tørre
Ha linfrø (0.5 dl), solsikkekjerner (1 dl), sesamfrø (0.5 dl), gresskarkjerner (1 dl), speltmel (2 dl) og salt (1 ts) i en bolle og rør sammen.
- Tilsett væsken
Hell over kokende vann (2.5 dl) og olivenolje (0.5 dl). Rør til en grøtete røre.
- Fordel røren
Bre massen jevnt utover et stekebrett kledd med bakeark (1 stk) i et tynt lag.
- Topp og stek
Dryss over flaksalt (2 ts) og rosmarin (2 ss) . Stek midt i ovnen på 150 °C i 70 min (over- og undervarme).
- Avkjøl og knekk
La knekkebrødet avkjøle på rist, og knekk i biter.
Kilde
Robert Nilsson