Frøknäcke med rosmarin

Sprøtt og smakfullt knekkebrød laget med frø, toppet med flaksalt og rosmarin. Perfekt til ost, smør eller som snacks.

Tid
1:19 t
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
knekkebrod

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 0,5 dl linfrø
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 2 dl speltmel
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2,5 dl vannkokende
  • 2 ts flaksalt
  • 2 ss rosmarin
  • 1 stk bakeark

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Bland det tørre
    • Ha linfrø (0.5 dl), solsikkekjerner (1 dl), sesamfrø (0.5 dl), gresskarkjerner (1 dl), speltmel (2 dl) og salt (1 ts) i en bolle og rør sammen.

  2. Tilsett væsken
    • Hell over kokende vann (2.5 dl) og olivenolje (0.5 dl). Rør til en grøtete røre.

  3. Fordel røren
    • Bre massen jevnt utover et stekebrett kledd med bakeark (1 stk) i et tynt lag.

  4. Topp og stek
    • Dryss over flaksalt (2 ts) og rosmarin (2 ss) . Stek midt i ovnen på 150 °C i 70 min (over- og undervarme).

  5. Avkjøl og knekk
    1. La knekkebrødet avkjøle på rist, og knekk i biter.

Kilde

Robert Nilsson