Fondue av biff, dipper og ris - casa Enge
Denne fondueen med biff og ris kombinerer det beste fra sveitsisk tradisjon og moderne, lett tilbehør. I stedet for poteter serveres nykokt ris, som absorberer smakene fra kjøttet og sausene perfekt. Du kan velge om du vil lage fondue i olje for sprø stekeskorpe eller i kraft for en lettere, mer aromatisk variant.

Ingredienser
Fondue og tilbehør
- 600 g mørbradbiff – evt. ytrefilet, entrecôte
- 7 dl solsikke/raps/stekeolje
- 3 dl jasminris
- 4,5 dl vann – til risen
- 0,5 ts salt – til risen
- 8 stk sylteagurk
- 1 dl sweet chili-saus
- 200 g aromasopp – evt. champignon
- 1,5 dl rødsprit
Fremgangsmåte
Fondue og tilbehør
- Kok jasminris
Skyll jasminris (3 dl) i kaldt vann til vannet er klart.
Ha risen i en kjele med vann (4.5 dl) og salt (0.5 ts).
Kok opp uten lokk, rør én gang, skru ned varmen og legg på lokk.
La småkoke i 10–12 minutter til vannet er absorbert.
Ta av varmen og la stå under lokk i 5 min før servering.
- Forbered kjøttet
Skjær mørbradbiff (600 g) i jevne biter på 2–3 cm.
La kjøttet stå i romtemperatur i ca. 30 min før servering. - Lag sausene og salat
Rør sammen ingrediensene til hver saus.
Lag salat.
Sett kaldt til servering. - Klargjør grønnsakene
Del aromasopp (200 g) evt. andre grønnsaker og legg det på serveringsfat.
- Varm opp olje og rødspritbrenneren
Hell olje solsikke/raps/stekeolje (7 dl) i fonduegryten.
Hell ca. rødsprit (1.5 dl) i brenneren (ca. ¾ full).
Plasser den under fonduegryten og tenn forsiktig med en lang lighter eller fyrstikk.
Juster flammen slik at oljen holder jevn varme rundt 180 °C.
Vent 5–10 minutter før dere begynner å dyppe kjøttet. - Tilbehør
Dipper
sweet chili-saus (1 dl)
Noen ganger bruker vi også holiday-dipp 🙈 - Serveringsforslag
Server jasminrisen i små boller, sammen med grønnsaker, sylteagurk (8 stk) brød og tre ulike sauser.
Passer godt med en frisk salat og rødvin som Pinot Noir eller en lett Merlot.