Fondue av biff, dipper og ris - casa Enge

Denne fondueen med biff og ris kombinerer det beste fra sveitsisk tradisjon og moderne, lett tilbehør. I stedet for poteter serveres nykokt ris, som absorberer smakene fra kjøttet og sausene perfekt. Du kan velge om du vil lage fondue i olje for sprø stekeskorpe eller i kraft for en lettere, mer aromatisk variant.

Tid
50 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
Fondue

Ingredienser

Fondue og tilbehør

  • 600 g mørbradbiffevt. ytrefilet, entrecôte
  • 7 dl solsikke/raps/stekeolje
  • 3 dl jasminris
  • 4,5 dl vanntil risen
  • 0,5 ts salttil risen
  • 8 stk sylteagurk
  • 1 dl sweet chili-saus
  • 200 g aromasoppevt. champignon
  • 1,5 dl rødsprit

Fremgangsmåte

Fondue og tilbehør

  1. Kok jasminris
    1. Skyll jasminris (3 dl) i kaldt vann til vannet er klart.

    2. Ha risen i en kjele med vann (4.5 dl) og salt (0.5 ts).

    3. Kok opp uten lokk, rør én gang, skru ned varmen og legg på lokk.

    4. La småkoke i 10–12 minutter til vannet er absorbert.

    5. Ta av varmen og la stå under lokk i 5 min før servering.

  2. Forbered kjøttet

    Skjær mørbradbiff (600 g) i jevne biter på 2–3 cm.

    La kjøttet stå i romtemperatur i ca. 30 min før servering.

  3. Lag sausene og salat

    Rør sammen ingrediensene til hver saus.

    Lag salat.

    Sett kaldt til servering.

  4. Klargjør grønnsakene

    Del aromasopp (200 g) evt. andre grønnsaker og legg det på serveringsfat.

  5. Varm opp olje og rødspritbrenneren

    Hell olje solsikke/raps/stekeolje (7 dl) i fonduegryten.

    Hell ca. rødsprit (1.5 dl) i brenneren (ca. ¾ full).

    Plasser den under fonduegryten og tenn forsiktig med en lang lighter eller fyrstikk.

    Juster flammen slik at oljen holder jevn varme rundt 180 °C.

    Vent 5–10 minutter før dere begynner å dyppe kjøttet.

  6. Tilbehør



    Dipper

    sweet chili-saus (1 dl)


    Noen ganger bruker vi også holiday-dipp 🙈

  7. Serveringsforslag

    Server jasminrisen i små boller, sammen med grønnsaker, sylteagurk (8 stk) brød og tre ulike sauser.

    Passer godt med en frisk salat og rødvin som Pinot Noir eller en lett Merlot.

Fondue av biff, dipper og ris - casa Enge oppskrift – Altetende | Matly