Fløyelsmyk pastinakkpuré

En silkemyk og smakfull puré av pastinakk – perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetarretter. Den runde smaken fra fløte og smør gjør dette til et luksuriøst og enkelt tilbehør som løfter måltidet.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
velvety-parsnip-pure

Ingredienser

Pastinakkpuré

  • 500 g pastinakk
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss meierismør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

Pastinakkpuré

  1. Forbered pastinakk

    Skrell pastinakk (500 g) og del den i jevnstore biter.

  2. Kok

    Ha pastinakkbitene i en kjele med usaltet vann, og kok til de er helt møre (sjekk med gaffel).

  3. Sil av vannet

    Hell kokevannet av.

  4. Lag puré

    Tilsett kremfløte (1 dl) og meierismør (3 ss) i kjelen med pastinakken.

    Bruk stavmikser eller foodprosessor til å kjøre blandingen til en helt jevn puré.

  5. Smak til

    Sett kjelen tilbake på svak varme, og smak til med salt (1 ts) og pepper (1 ts).

    Rør godt før servering.

    Serveringsforslag
    Server puréen som tilbehør til stekt kjøtt, fisk eller en vegetarrett. Den passer spesielt godt sammen med lam, vilt eller hvit fisk.