Fløyelsmyk pastinakkpuré
En silkemyk og smakfull puré av pastinakk – perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetarretter. Den runde smaken fra fløte og smør gjør dette til et luksuriøst og enkelt tilbehør som løfter måltidet.

Ingredienser
Pastinakkpuré
- 500 g pastinakk
- 1 dl kremfløte
- 3 ss meierismør
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Fremgangsmåte
Pastinakkpuré
- Forbered pastinakk
Skrell pastinakk (500 g) og del den i jevnstore biter.
- Kok
Ha pastinakkbitene i en kjele med usaltet vann, og kok til de er helt møre (sjekk med gaffel).
- Sil av vannet
Hell kokevannet av.
- Lag puré
Tilsett kremfløte (1 dl) og meierismør (3 ss) i kjelen med pastinakken.
Bruk stavmikser eller foodprosessor til å kjøre blandingen til en helt jevn puré. - Smak til
Sett kjelen tilbake på svak varme, og smak til med salt (1 ts) og pepper (1 ts).
Rør godt før servering.
Serveringsforslag
Server puréen som tilbehør til stekt kjøtt, fisk eller en vegetarrett. Den passer spesielt godt sammen med lam, vilt eller hvit fisk.