Fløtegratinerte poteter

Klassiske fløtegratinerte poteter – myke, kremete og med et gyllent ostelokk på toppen. Perfekt som tilbehør til biff, roastbiff, lammestek, oksestek eller andre kjøttretter. Kan lages både med og uten ost.

Tid
1:10 t
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
1200-Scalloped-Potatoes-3-SpendWithPennies

Ingredienser

Fløtegratinerte poteter

  • 650 g poteter
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 3 ss meierismør
  • 3 dl revet ost

Fremgangsmåte

Fløtegratinerte poteter

  1. Kok opp fløte

    Kok opp kremfløte (2.5 dl) i en liten kjele. Trekk den av platen idet den koker.

  2. Smaksett fløten

    Finhakk hvitløk (1 fedd) og tilsett i fløten sammen med salt (0.25 ts) og pepper (0.25 ts). Smak til – husk at potetene trekker mye salt.

  3. Forbered potetene

    Skrell poteter (650 g) og skjær dem i tynne skiver.

  4. Legg i form

    Smør en ildfast form, legg i potetskivene lagvis og hell fløten over.

  5. Stek i ovn

    Stek på 200 °C i ca. 30 min. Legg på revet ost (3 dl) og stek videre i ca. 20 min, til osten er smeltet og gyllen.


    Tips: Du kan også koke potetskivene direkte i fløten før ovnssteking. Da reduseres steketiden, og du får bedre kontroll på smaken.

Kilde

Matprat