Flesk og duppe med kålrotstappe
En klassisk norsk rett med sprøstekt sideflesk, hvit saus og kålrotstappe.

Ingredienser
Kålrotstappe
- 2 ss meierismør
- 2 stk gulrot
- 0,2 dl matfløte (valgfritt)
- 1 klype pepper
- 1 stk kålrot
- 1 klype salt
Flesk, saus og poteter
- 2,5 ss meierismør
- 1 bunt kruspersille (valgfritt) – eller gressløk
- 5 dl melk
- 1 dash sennep (valgfritt) – eller pepperrot
- 1 klype pepper
- 800 g poteter
- 1 klype salt
- 800 g lettsaltet sideflesk – uten svor
- 3 ss hvetemel
Fremgangsmåte
Kålrotstappe
- Kok grønnsakene
Skrell og del kålrot (1 stk) og gulrot (2 stk) i biter.
Kok mørt i lettsaltet vann. - Lag stappe
Hell av vannet, damp grønnsakene tørre og mos med smør (2 ss) og en skvett matfløte (0.2 dl).
Smak til med salt (1 klype) og pepper (1 klype).
Flesk, saus og poteter
- Forbered flesket
Skjær lettsaltet sideflesk (800 g) i tykke skiver.
Kok opp poteter (800 g). - Lag hvit saus
Smelt meierismør (2.5 ss) i en kjele, rør inn hvetemel (3 ss) og spe gradvis med melk (5 dl).
Kok noen minutter, smak til med salt (1 klype), pepper (1 klype), og eventuelt sennep (1 dash) eller pepperrot.
Rør inn hakket kruspersille (1 bunt) eller gressløk. - Stek flesket
Stek skivene av lettsaltet sideflesk i litt smør til sprø.
Hell stekefettet i sausen.
Server med kokte poteter og kålrotstappe.
Kilde
Lise Finckenhagen – NRK