Fiskesuppe (fra suppebase)

En ferdiglaget fiskesuppebase med fløte, gulrot, sellerirot, løk og purre – perfekt når du vil ha middag på bordet raskt. Tilsett bare fisk, skalldyr eller ekstra grønnsaker, og du har en klassisk, kremet fiskesuppe som hele familien kan nyte.

Tid
15 min
Porsjoner
3
Vanskelighetsgrad
EASY
suppebase

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 l fiskesuppebase
  • 400 g laksefilet
  • 1 klype persille (valgfritt)
  • 0,3 stk sitron (valgfritt)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk hvitløksbaguetter (valgfritt)

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Varm opp basen
    • Hell fiskesuppebase (1 l) i en stor gryte. Varm opp over middels varme til det småkoker.

  2. Tilsett fisk og grønnsaker
    • Når suppen småkoker, legg i laksefilet (400 g) i biter og eventuelt grønnsaker. Gi alt et forsiktig oppkok og la småputre 3–5 minutter, til fisken er gjennomkokt og grønnsakene møre men ikke overkokte.

  3. Smakstilpasning
    • Smak til med salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og eventuelt litt sitronjuice fra sitron (0.3 stk). Vær forsiktig med salt – basen kan allerede være godt krydret.

  4. Servering
    1. Øs suppen i dype tallerkener. Pynt med friske urter, f.eks. persille (1 klype) og et sitronbåt ved siden. Gjerne også varme hvitløksbaguetter (1 stk).

Fiskesuppe (fra suppebase) oppskrift – Norsk | Matly