Fiskepinner med råkostsalat
Klassisk norsk hverdagsmiddag med sprøstekte fiskepinner, frisk råkostsalat, nykokte poteter og remulade.

Ingredienser
Hoveddel
- 4 stk gulrøtter
- 1 ts eddik (klar)
- 0,5 g agurk
- 600 g fiskepinner
- 1,5 stk sitroner
- 2 ss margarin
- 600 g poteter
- 1 stk remulade
- 0,25 stk kålrot
- 1 ts sukker
- 0,5 dl vann
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered råvarene
Vask og rens poteter (600 g) , gulrøtter (4 stk) , kålrot (0.25 stk) og agurk (0.5 g).
- Kok poteter
Legg potetene i en kjele og fyll på kaldt vann til det dekker. Tilsett 1 ts salt per liter vann. Kok opp, skru ned varmen og la potetene småkoke under lokk i 15–20 minutter, eller til de er møre når du stikker i dem med en kniv. Hell av vannet og la potetene dampe av seg i kjelen et par minutter før servering.
- Lag råkostsalat
Riv gulrot, kålrot og agurk. Bland eddik (klar) (1 ts) , vann (0.5 dl) , sukker (1 ts) og sitronsaft fra ⅔ av sitroner (1.5 stk) i en liten bolle, og vend inn grønnsakene.
- Stek fiskepinner
Varm margarin (2 ss) i en stekepanne på middels varme, stek fiskepinner (600 g) til de er gylne og gjennomvarme.
- Server
Legg opp fiskepinner med råkostsalat, remulade (1 stk), sitronbåter fra resterende sitroner (1.5 stk) og nykokte poteter.
Kilde
Silje Feiring – Oda