Fiskepinner med råkostsalat

Klassisk norsk hverdagsmiddag med sprøstekte fiskepinner, frisk råkostsalat, nykokte poteter og remulade.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
a-warm--inviting-plate-of-golden-fried-fish-sticks

Ingredienser

Hoveddel

  • 4 stk gulrøtter
  • 1 ts eddik (klar)
  • 0,5 g agurk
  • 600 g fiskepinner
  • 1,5 stk sitroner
  • 2 ss margarin
  • 600 g poteter
  • 1 stk remulade
  • 0,25 stk kålrot
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl vann

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered råvarene

    Vask og rens poteter (600 g) , gulrøtter (4 stk) , kålrot (0.25 stk) og agurk (0.5 g).

  2. Kok poteter

    Legg potetene i en kjele og fyll på kaldt vann til det dekker. Tilsett 1 ts salt per liter vann. Kok opp, skru ned varmen og la potetene småkoke under lokk i 15–20 minutter, eller til de er møre når du stikker i dem med en kniv. Hell av vannet og la potetene dampe av seg i kjelen et par minutter før servering.

  3. Lag råkostsalat

    Riv gulrot, kålrot og agurk. Bland eddik (klar) (1 ts) , vann (0.5 dl) , sukker (1 ts) og sitronsaft fra ⅔ av sitroner (1.5 stk) i en liten bolle, og vend inn grønnsakene.

  4. Stek fiskepinner

    Varm margarin (2 ss) i en stekepanne på middels varme, stek fiskepinner (600 g) til de er gylne og gjennomvarme.

  5. Server

    Legg opp fiskepinner med råkostsalat, remulade (1 stk), sitronbåter fra resterende sitroner (1.5 stk) og nykokte poteter.

Kilde

Silje FeiringOda