Ertesuppe
Tradisjonell ertestuing med gule erter, lettsaltet flesk og grønnsaker. Erter må bløtlegges over natten.
Tid
1:15 t
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 100 g baconterninger – lettsaltet flesk
- 1 stk gulrøtter – stor
- 0,5 ts pepper
- 1 stk poteter – stor
- 0,3 ts timian
- 1 terning grønnsakbuljong
- 8 dl vann
- 0,5 stk gul løk – liten
- 2 dl gule erter
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Bløtlegg ertene
Legg gule erter (2 dl) i bløt over natten. Hell bort bløtevannet.
- Kok opp
Ha ertene i kjele med vann (8 dl) og grønnsakbuljong (1 terning). Kok opp.
- Fjern skum
Fjern skummet under koking.
- Tilsett grønnsaker
Ha i baconterninger (100 g) , hakket gul løk (0.5 stk), skiver gulrøtter (1 stk), og poteter (1 stk) i terninger, la koke til alt er mørt, ca. 45 min.