Ertesuppe

Tradisjonell ertestuing med gule erter, lettsaltet flesk og grønnsaker. Erter må bløtlegges over natten.

Tid
1:15 t
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
jesson-mata-W4LJzHgsP0A-unsplash

Ingredienser

Hoveddel

  • 100 g baconterningerlettsaltet flesk
  • 1 stk gulrøtterstor
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk poteterstor
  • 0,3 ts timian
  • 1 terning grønnsakbuljong
  • 8 dl vann
  • 0,5 stk gul løkliten
  • 2 dl gule erter

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Bløtlegg ertene

    Legg gule erter (2 dl) i bløt over natten. Hell bort bløtevannet.

  2. Kok opp

    Ha ertene i kjele med vann (8 dl) og grønnsakbuljong (1 terning). Kok opp.

  3. Fjern skum

    Fjern skummet under koking.

  4. Tilsett grønnsaker

    Ha i baconterninger (100 g) , hakket gul løk (0.5 stk), skiver gulrøtter (1 stk), og poteter (1 stk) i terninger, la koke til alt er mørt, ca. 45 min.