Entrecôte-saus

En klassisk fransk-inspirert saus, rik på smak fra urter, ansjos, kapers og nøtter. Den får en rund fylde fra smør og eggeplomme, og en friskhet fra sitron og Dijon-sennep. Perfekt til en saftig entrecôte eller andre kjøttretter.

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
entrecote-sauce2

Ingredienser

Hoveddel

  • 225 g meierismør
  • 2 ss meierismørtil steking
  • 1 stk sjalottløk
  • 1,5 ss estragon
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 bunt fersk basilikum
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ts worcestershire-saus
  • 1 ts muskatnøtt
  • 5 stk valnøtter
  • 9 stk ansjosbrune fileter i olje
  • 15 stk kapers
  • 0,5 stk sitronsaften fra
  • 1 ts hvit pepper
  • 0,25 ts salt

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Video instruksjon

    Se videoinstruksjon

    https://www.instagram.com/reel/DNX7GrXuKPV/embed

  2. Forbered råvarene

    Finhakk sjalottløk (1 stk).

    Grovhakk estragon (1.5 ss), bladpersille (0.5 bunt) og fersk basilikum (0.5 bunt).

    Del eventuelle store valnøtter (5 stk) i to.

  3. Surr løken

    Smelt meierismør (2 ss) i en liten kjele og surr sjalottløken på middels varme til den er blank og lett gyllen.

  4. Lag urtepureen

    Ha den stekte løken, resten av meierismør (225 g), estragon, persille, basilikum, kapers (15 stk), ansjos (9 stk), valnøtter, hvit pepper (1 ts) og muskatnøtt (1 ts) i en foodprosessor.

    Kjør til en nesten helt glatt puré.

  5. Visp sammen eggemiksen

    Pisk eggeplomme (1 stk) med saften fra sitron (0.5 stk), worcestershire-saus (2 ts) og dijonsennep (1 ss) i en bolle.

  6. Kombiner

    Rør urtepureen inn i eggemiksen og pisk godt sammen til en jevn saus.

  7. Varm opp sausen

    Ha 2/3 av sausen i en liten kjele.

    Varm på lav varme under konstant omrøring i ca. 4 min til den tykner lett.

  8. Balanser smaken

    Bland den varme sausen inn i resten av den kalde blandingen og pisk godt.

    Smak til med salt (0.25 ts) og eventuelt mer sitron.

  9. Server

    Server sausen lun sammen med entrecôte eller annen biff.

Kilde

Alex Trimchefalextrim