Enkel blomkålgrateng

En rask og enkel grateng med blomkål, pølsebiter og purreløk, toppet med ost og bacon. Perfekt som hverdagsmiddag, servert med kokte poteter og smeltet smør. Kan også lages med brokkoli i stedet for blomkål.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
bg

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 stk blomkål
  • 200 g kjøttpølse
  • 1 stk purreløk
  • 4 stk egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl revet ost
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikakrydderevt. muskat
  • 100 g bacon (valgfritt)

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered blomkålen
    • Skyll blomkål (1 stk) og del den i buketter. Kok dem i lettsaltet vann i 2–3 minutter.

  2. Lag gratengblandingen
    • Legg blomkålbukettene i en ildfast form sammen med kjøttpølse (200 g) i biter og purreløk (1 stk) i ringer.

  3. Pisk sammen eggeblandingen
    • Visp sammen egg (4 stk), melk (2 dl), revet ost (2 dl), salt (0.5 ts), pepper (0.5 ts) og krydder (paprikakrydder (1 ts) eller muskat).

  4. Sett sammen gratengen
    • Hell blandingen over i formen. Topp med stekt bacon (100 g) om ønskelig.

  5. Stek gratengen
    • Stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 25–30 minutter, til gratengen er gyllen og gjennomstekt.

  6. Servering
    1. Server gratengen med kokte poteter og smeltet smør.

    Tips

    • - Bytt blomkål med brokkoli, eller bruk en blanding, for en brokkoligrateng.

Kilde

Astrid Høiberg