Dumplings i Form med Kokos og Rød Curry

En enkel og smakrik hverdagsmiddag der frosne dumplings bakes i én form sammen med en kremet kokos- og currybase og myk bok choy. Alt røres sammen direkte i formen, toppes med dumplings og stekes til en saftig, aromatisk rett som krever minimalt med oppvask. Friske urter, vårløk og sesam gir en fin avslutning.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
dumplings

Ingredienser

Hoveddel

  • 20 stk dumplings (frosne)kylling- eller svin og grønnsaker
  • 300 g spisskålgrovhakket
  • 2 ts hvitløkfinhakket
  • 1 ts fersk ingefærfinhakket
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss rød currypaste
  • 120 ml kokosmelkfullfett
  • 120 ml vann
  • 3 ss fersk korianderfinhakket
  • 2 stilk vårløktynne skiver
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 ss sriracha-saus (valgfritt)til servering
  • 1 stk ildfast formca. 30 x 20 cm

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsaker og aromater

    Skrell hvitløk (2 ts) og finhakk den til små biter.

    Skrell fersk ingefær (1 ts) og finhakk den.

    Skyll spisskål (300 g), tørk den og grovhakk den i store biter.

    Skyll fersk koriander (3 ss) og finhakk bladene.

    Skyll vårløk (2 stilk) og skjær den i tynne skiver.

  2. Lag currysausen

    Ha hvitløk og ingefær i den ildfaste formen.

    Tilsett

    • soyasaus (3 ss)

    • riseddik (1 ss)

    • sesamolje (2 ts)

    • rød currypaste (2 ss)

    • kokosmelk (120 ml)

    • vann (120 ml)

    Rør alt godt sammen til en jevn saus.

  3. Vend inn spisskål

    Legg de grovhakkede spisskål-bitene i formen og vend dem lett inn i sausen slik at alt blir godt dekket.

  4. Legg på dumplings

    Plasser dumplings (frosne) (20 stk) i et jevnt lag oppå spisskål-blandingen.

    Ikke rør rundt; de skal ligge som et lokk.

    Dekk formen tett med aluminiumsfolie.

  5. Stek retten

    Forvarm ovnen til 190 °C.

    Sett inn den tildekkede formen og stek i ca. 25 min, til dumplingsene er varme hele veien gjennom og grønnsakene er møre.

  6. Ta av folie og gjør klar toppingen

    Fjern folien.

    Fordel finhakket koriander, skivet vårløk og ristede sesamfrø (2 ts) over.

    Sett gjerne formen tilbake i ovnen uten folie i 3 til 5 minutter for en litt fastere overflate.

  7. Server retten

    Drypp litt av sriracha-saus (1 ss) over ved servering.

    Hell også litt av sausen fra bunnen av formen over hver porsjon.

  8. Serveringsforslag

    Server med jasminris eller nudler for en fyldigere middag.

    Tilsett ekstra sriracha for mer varme.