Dumplings i Form med Kokos og Rød Curry
En enkel og smakrik hverdagsmiddag der frosne dumplings bakes i én form sammen med en kremet kokos- og currybase og myk bok choy. Alt røres sammen direkte i formen, toppes med dumplings og stekes til en saftig, aromatisk rett som krever minimalt med oppvask. Friske urter, vårløk og sesam gir en fin avslutning.

Ingredienser
Hoveddel
- 20 stk dumplings (frosne) – kylling- eller svin og grønnsaker
- 300 g spisskål – grovhakket
- 2 ts hvitløk – finhakket
- 1 ts fersk ingefær – finhakket
- 3 ss soyasaus
- 1 ss riseddik
- 2 ts sesamolje
- 2 ss rød currypaste
- 120 ml kokosmelk – fullfett
- 120 ml vann
- 3 ss fersk koriander – finhakket
- 2 stilk vårløk – tynne skiver
- 2 ts sesamfrø
- 1 ss sriracha-saus (valgfritt) – til servering
- 1 stk ildfast form – ca. 30 x 20 cm
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsaker og aromater
Skrell hvitløk (2 ts) og finhakk den til små biter.
Skrell fersk ingefær (1 ts) og finhakk den.
Skyll spisskål (300 g), tørk den og grovhakk den i store biter.
Skyll fersk koriander (3 ss) og finhakk bladene.
Skyll vårløk (2 stilk) og skjær den i tynne skiver. - Lag currysausen
Ha hvitløk og ingefær i den ildfaste formen.
Tilsettsoyasaus (3 ss)
riseddik (1 ss)
sesamolje (2 ts)
rød currypaste (2 ss)
kokosmelk (120 ml)
vann (120 ml)
Rør alt godt sammen til en jevn saus.
- Vend inn spisskål
Legg de grovhakkede spisskål-bitene i formen og vend dem lett inn i sausen slik at alt blir godt dekket.
- Legg på dumplings
Plasser dumplings (frosne) (20 stk) i et jevnt lag oppå spisskål-blandingen.
Ikke rør rundt; de skal ligge som et lokk.
Dekk formen tett med aluminiumsfolie. - Stek retten
Forvarm ovnen til 190 °C.
Sett inn den tildekkede formen og stek i ca. 25 min, til dumplingsene er varme hele veien gjennom og grønnsakene er møre. - Ta av folie og gjør klar toppingen
Fjern folien.
Fordel finhakket koriander, skivet vårløk og ristede sesamfrø (2 ts) over.
Sett gjerne formen tilbake i ovnen uten folie i 3 til 5 minutter for en litt fastere overflate. - Server retten
Drypp litt av sriracha-saus (1 ss) over ved servering.
Hell også litt av sausen fra bunnen av formen over hver porsjon. - Serveringsforslag
Server med jasminris eller nudler for en fyldigere middag.
Tilsett ekstra sriracha for mer varme.