Dobbel sjokolade-makroner (franske makroner)

Myke og seige sjokolademakroner med sprø skall og tydelige “føtter”. De lages med mandelmel, kakao og fylles med en luftig pisket sjokoladeganache. Dette er en baseoppskrift som gir ca. 24 ferdige sandwich-makroner. Resultatet er søtt, intens sjokoladesmak og klassisk makronkonsistens. Ikke vanskelig, bare nøyaktig arbeid og litt tålmodighet.

Tid
30 min
Porsjoner
24
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
makroner

Ingredienser

Makronskall

  • 150 g mandelmelfinmalt og siktet
  • 200 g melissiktet
  • 20 g kakaomørk kakao, siktet
  • 0,5 ts salt
  • 140 g eggehviteromtempererte
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt

Sjokoladeganache

  • 225 g mørk sjokoladefinhakket
  • 160 g kremfløtevarmes opp til kokepunkt
  • 2 stk bakeark
  • 1 stk sprøyteposermed rund tip 803, 804 eller 805

Fremgangsmåte

Makronskall

  1. Forbered bakebrettene

    Legg bakepapir på begge brett.

    Tegn små sirkler med ca. 3–4 cm diameter som mal.

    Snu papiret så blyantstreken vender ned.

  2. Sikt de tørre ingrediensene

    Sikt mandelmel (150 g), melis (200 g), kakao (20 g) og salt (0,5 ts) i en bolle.

    Gjenta sikting to ganger for å unngå klumper og få blandingen luftig.

  3. Pisk eggehvitene

    Pisk eggehvite (140 g) til lett skum.

    Tilsett sukker (100 g) gradvis i tynn stråle mens du pisker til stive topper.

    Vend inn vaniljeekstrakt (0,5 ts).

  4. Lag makronrøren

    Ha halvparten av de tørre ingrediensene i marengsen og vend inn med slikkepott.

    Tilsett resten og vend til røren er jevn og seig.

    Konsistensen skal ligne tykk lava som sakte flyter fra slikkepotten.

  5. Fyll og sprøyt makroner

    Fyll sprøyteposen litt over halvfull.

    Hold posen loddrett og sprøyt jevne sirkler på brettene.

    Slå brettene mot benken et par ganger for å fjerne luftbobler.

  6. Tørk makronene

    La makronene tørke i romtemperatur til skallet kjennes tørt på toppen og ikke fester seg på fingeren.

    Beregn 30–60 minutter avhengig av luftfuktighet.

  7. Stek makronene

    Forvarm ovnen til 150 °C over/undervarme.

    Stek ett brett av gangen i 18–20 minutter.

    Avkjøl helt før du løfter dem av papiret.

Sjokoladeganache

  1. Lag ganache

    Varm kremfløte (160 g) til rett før kokepunktet.

    Hell over finhakket mørk sjokolade (225 g) og la stå 15 sekunder.

    Rør til jevn og blank.

    Avkjøl 30–60 minutter til smørbar konsistens.

  2. Pisk ganachen

    Pisk ganachen til den blir lysere og luftig.

    Ha i sprøytepose.

  3. Fyll og monter

    Par makronskall i like størrelser.

    Sprøyt litt ganache på ett skall og klem sammen med et annet.

    Gjenta til alle er fylt.

  4. Modne makronene

    Legg makronene i en lufttett boks og sett i kjøleskap natten over.

    Dette gir bedre konsistens.

  5. Serveringsforslag

    Server kalde fra kjøleskap.

    Pynt gjerne med et tynt dryss kakao eller litt smeltet sjokolade ringlet over.