Dirty Fries med Jalapenosaus og Friske Toppings

Dirty fries er rett og slett pommes frites gjort skamløst diggere. Sprø ovnsstekte fries toppes med ristet paprika og vegobacon, en fyldig jalapenosaus, ekstra ost og friske toppings som tomat, sylta rødløk, guacamole og koriander. Dette er en delevennlig rett, men du kommer sannsynligvis til å spise den selv. Perfekt som snacks, helgekos eller som en side til burgere.

Tid
50 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
Generated Image November 30, 2025 - 5_33PM

Ingredienser

Hoveddel

  • 400 g pommes fritesfrosne, tynne fries
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk paprikafinhakkes
  • 60 g vegobaconhakkes i små biter
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 80 g cheddar
  • 70 g mozzarella
  • 3 ss jalapeñosfinhakkes
  • 2 ss syltelake fra jalapeñofra glass
  • 1 stk tomaterfinhakkes til topping
  • 4 ss syltet rødløktil topping
  • 5 ss guacamolehjemmelaget eller kjøpt
  • 1 neve korianderfinhakkes

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør fries

    Forvarm ovnen til 200 °C.

    Kle stekebrettet med bakepapir og fordel pommes frites (400 g) i ett lag.

    Drypp over olivenolje (1 ss) og dryss på røkt paprikapulver (1 ts), hvitløkspulver (1 ts), løkpulver (1 ts), salt (0,5 ts) og pepper (1 ts).

    Vend fries godt så krydderet fordeler seg jevnt.

  2. Stek fries

    Sett stekebrettet midt i ovnen og stek fries i 20–25 minutter til de er sprø og gylne.

  3. Forbered paprika og vegobacon

    Finhakk rød paprika (1 stk) og hakk vegobacon (60 g) i små biter.

    Varm olivenolje (1 ss) i en kjele eller panne og stek paprika og vegobacon i 5–7 minutter til paprikabitene er myke og vegobaconet får litt farge.

    Sett blandingen til side.

  4. Lag jalapenosausen

    Varm olivenolje (2 ss) i kjelen og rør inn hvetemel (3 ss).

    Visp til det blir en lys jevning.

    Hell inn melk (3 dl) litt etter litt mens du visper for å unngå klumper. La sausen tykne på middels varme i ca. 5 min.

  5. Tilsett ost og jalapenos

    Rør inn cheddar (60 g), mozzarella (50 g), finhakket jalapeños (3 ss) og syltelake fra jalapeño (2 ss).

    La osten smelte helt inn i sausen.

    Smak til med litt pepper.

  6. Forbered friske toppings

    Finhakk tomater (1 stk) og koriander (1 neve).

    Mål opp syltet rødløk (4 ss) og guacamole (5 ss), og gjør det klart til servering.

  7. Monter retten

    Ta ut de ferdigstekte friesene.

    Fordel paprika- og vegobaconblandingen over.

    Hell jalapenosausen jevnt over friesene.

    Topp med resten av cheddar (20 g) og mozzarella (20 g).

  8. Gratiner retten

    Sett brettet høyt i ovnen under grillfunksjon i 5–10 minutter, til osten har smeltet og blitt gyllen.

  9. Legg på topping og server

    Topp med tomat, sylta rødløk, guacamole og finhakket koriander. Server med en gang mens friesene er varme og sprø.

  10. Serveringsforslag

    Server som helgesnacks, sammen med hamburgere eller som en digg siderett til grillmat.

    En enkel ranchdressing eller chipotlemajones fungerer veldig bra ved siden av.