Digge kyllingvinger

Knasende sprø kyllingvinger krydret med garam masala og spisskummen, perfekt til helgekos eller som snacks.

Tid
55 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
buffalo-chicken-wings

Ingredienser

Hoveddel

  • 800 g kyllingvinger
  • 2 ss solsikkeolje
  • 3 ss garam masala krydder
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl chilimajones (valgfritt)
  • 1 ss korianderfinhakket, til garnityr

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Bland krydderblandingen

    Rør sammen solsikkeolje (2 ss), garam masala krydder (3 ss), spisskummen (1 ss), salt (2 ts) og pepper (0.5 ts) i en stor bolle.

  2. Vend kyllingvingene

    Ha kyllingvinger (800 g) i bollen og vend dem godt så alle vingene blir dekket av krydderoljen.

  3. Stek vingene

    Legg vingene utover et stekebrett med bakepapir.

    Stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 45 min.

    Vend vingene halvveis i steketiden for jevn sprøhet.

  4. Pynt retten

    Dryss over finhakket koriander (1 ss) før servering.

    Serveringsforslag

    • Server kyllingvingene varme på et stort fat, gjerne med chilimajones (1 dl) som dip ved siden av.

    • Passer godt sammen med frisk salat, pommes frites eller som del av et tapasbord.