Digge kyllingvinger
Knasende sprø kyllingvinger krydret med garam masala og spisskummen, perfekt til helgekos eller som snacks.
Tid
55 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 800 g kyllingvinger
- 2 ss solsikkeolje
- 3 ss garam masala krydder
- 1 ss spisskummen
- 2 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 dl chilimajones (valgfritt)
- 1 ss koriander – finhakket, til garnityr
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Bland krydderblandingen
Rør sammen solsikkeolje (2 ss), garam masala krydder (3 ss), spisskummen (1 ss), salt (2 ts) og pepper (0.5 ts) i en stor bolle.
- Vend kyllingvingene
Ha kyllingvinger (800 g) i bollen og vend dem godt så alle vingene blir dekket av krydderoljen.
- Stek vingene
Legg vingene utover et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 45 min.
Vend vingene halvveis i steketiden for jevn sprøhet. - Pynt retten
Dryss over finhakket koriander (1 ss) før servering.
ServeringsforslagServer kyllingvingene varme på et stort fat, gjerne med chilimajones (1 dl) som dip ved siden av.
Passer godt sammen med frisk salat, pommes frites eller som del av et tapasbord.