Date bark – sunnere Snickers

Denne date barken er en enkel og smart måte å lage en “sunnere Snickers” på, uten kompliserte steg eller lange ingredienslister. Søte, myke dadler presses sammen til en seig karamell-lignende bunn, toppes med kremet peanøttsmør og dekkes av et lag mørk sjokolade. Resultatet er en bar som kombinerer det beste fra sjokolade, nøtter og karamell – helt uten raffinert sukker i bunnen.

Tid
30 min
Porsjoner
20
Vanskelighetsgrad
EASY
sjokolade-snickers

Ingredienser

Hoveddel

  • 600 g dadlerfjern stein før bruk
  • 200 g peanøttsmørsmooth eller crunchy
  • 40 g peanøttersalte, grovhakkes
  • 200 g mørk sjokoladehakkes før smelting
  • 2 ts flaksalt

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør dadlene

    Fjern steinen fra dadler (600 g) og brett dem forsiktig ut slik at de blir flate.

    Kle stekebrettet med bakepapir og legg dadlene tett i tett i ett jevnt lag.

  2. Press daddelbunnen

    Legg et nytt ark bakepapir over dadlene.

    Bruk bunnen av et glass med flat bunn og press dadlene godt sammen til en kompakt, jevn bunn uten hull.

  3. Varm peanøttsmøret

    Ha peanøttsmør (200 g) i en liten kjele.

    Varm det forsiktig på lav varme mens du rører, til det blir mykt og lett å smøre.

  4. Fordel peanøttlaget

    Smør det varme peanøttsmøret jevnt utover daddelbunnen ved hjelp av slikkepott.

    Grovhakk salte peanøtter (40 g) og strø dem jevnt over peanøttsmøret.

  5. Avkjøl peanøttlaget

    Sett brettet kjølig i kjøleskap i ca. 15 minutter, til peanøttsmøret har satt seg og er fast nok til å bære sjokoladen.

  6. Smelt sjokoladen

    Hakk den mørk sjokolade (200 g) og legg den i en varmebestandig bolle.

    Smelt sjokoladen over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn, og rør til den er helt glatt.

  7. Topp med sjokolade

    Hell den smeltede sjokoladen over peanøttlaget og fordel den jevnt med slikkepott.

    Dryss flaksalt (2 ts) over toppen hvis ønskelig.

  8. Sett og skjær opp

    Sett brettet kjølig igjen til sjokoladen har stivnet helt.

    Løft hele platen ut av brettet ved hjelp av bakepapiret og skjær i biter med en skarp kniv.

  9. Serveringsforslag

    Server date bark som sunnere godbit til kaffen, som dessert etter middag eller som energirik snacks på tur.

    Oppbevares i kjøleskap for best konsistens.

Date bark – sunnere Snickers oppskrift – Vegetarisk | Matly