Crème Brûlée French Toast i Langpanne

En luksuriøs ovnsbakt French toast hvor tykkskårne brødskiver får trekke natten over i en silkemyk vaniljekrem. Under brødet dannes et lag med karamell som minner om crème brûlée når formen stekes i ovnen. Resultatet er en myk, fyldig og karamellisert frokostrett som passer perfekt til helgebordet eller når du vil servere noe ekstra godt uten mye arbeid om morgenen. Retten lages kvelden før og stekes rett før servering.

Tid
1 t
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
EASY
caramelized-cr-me-br-l-e-french-toast-casserole-in

Ingredienser

Hoveddel

  • 115 g meierismør
  • 200 g brunt sukker
  • 30 g lys sirup
  • 6 skive loff2.5 cm tykke, skjæres uten skorpe
  • 5 stk egg
  • 3,5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts appelsinlikør (valgfritt)f.eks. Grand Marnier, kan sløyfes
  • 0,25 ts salt
  • 1 stk ildfast form20x30 cm

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag karamellsausen

    Smelt meierismør (115 g) i en liten kjele på middels varme.

    Rør inn brunt sukker (200 g) og lys sirup (30 g) til sukkeret har løst seg opp og blandingen er jevn og karamellfarget.

  2. Fordel karamellsausen i formen

    Hell den varme karamellsausen i den ildfaste formen og bruk en bakepensel til å fordele sausen jevnt i bunnen.

  3. Forbered brødskivene

    Skjær først loff (6 skive) i skiver som er cirka 2.5 cm tykke.

    Skjær deretter av skorpene fra hver skive med en skarp kniv.

    Legg skivene lagvis i formen slik at de dekker karamellsausen i ett jevnt lag.

  4. Pisk sammen eggeblandingen

    Pisk egg (5 stk) godt i en bolle.

    Visp inn kremfløte (3,5 dl), vaniljeekstrakt (1 ts), appelsinlikør (1 ts) og salt (0,25 ts) til en jevn og glatt blanding.

  5. Hell blandingen over brødet

    Hell eggeblandingen sakte over brødskivene.

    Trykk brødet lett ned slik at det trekkes godt inn i blandingen.

  6. La retten trekke natten over

    Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer.

    Dette gir en kremete konsistens uten at brødet blir bløtt.

  7. Forvarm ovnen

    Ta formen ut av kjøleskapet og la den stå på kjøkkenbenken i 20–30 minutter.

    Forvarm ovnen til 175 °C over/undervarme.

  8. Stek retten

    Stek formen uten folie i 35–40 minutter til overflaten er gyllen, midten er fast og kanten karamelliserer seg.

  9. Serveringsforslag

    Server varm, gjerne med friske bær, et lett dryss melis eller en skje crème fraîche for å balansere sødmen.

    En klatt pisket krem eller en kule vaniljeis gjør den ekstra dekadent.