Colombianske Hot Dogs
Colombianske hot dogs er en populær gatemat kjent for sine overraskende kombinasjoner av smaker og teksturer. Her møtes søt karamellisert ananas, kremet rosa saus, salt ost og sprø potetgull på en saftig pølse i mykt brød. Resultatet er søtt, salt, sprøtt og kremete på én gang – en uventet, men utrolig god smaksopplevelse.

Ingredienser
Hoveddel
- 1 boks hermetisk ananas
- 200 g revet ost – hvit cheddar passer godt
- 4 stk pølsebrød
- 3 ss ketchup
- 0,5 stk lime
- 3 ss majones
- 50 g potetgull – Kims eller Maarud Rifla
- 4 stk wienerpølse
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Kok pølsene
Kok wienerpølse (4 stk) i en kjele med vann inntil de er gjennomvarme og godt kokt (følg instruksjoner på pakken).
- Lag salsa rosada
Lag salsa rosada ved å blande majones (3 ss), ketchup (3 ss) og saften fra lime (0.5 stk) i en liten bolle. Sett til side.
- Lag karamellisert ananas
Hell hermetisk ananas (1 boks) (og sirupen) i en panne over middels varme.
La det småkoke til det meste av væsken fordamper og sukkeret karamelliserer ananasbitene. (Bruk litt sukker om du bruker fersk ananas.) - Montering av hot dogs
Plasser de kokte pølsene i brødene (ikke rist dem).
Topp med salsa rosada.
Legg på den karamelliserte ananasen.
Strø over revet ost (200 g).
Avslutt med en generøs håndfull knust potetgull (50 g) for crunch.
Kilde
Frank Tiu – Simply Recipes