Colombianske Hot Dogs

Colombianske hot dogs er en populær gatemat kjent for sine overraskende kombinasjoner av smaker og teksturer. Her møtes søt karamellisert ananas, kremet rosa saus, salt ost og sprø potetgull på en saftig pølse i mykt brød. Resultatet er søtt, salt, sprøtt og kremete på én gang – en uventet, men utrolig god smaksopplevelse.

Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
ab7da6ba7f11954435a39e39ce0811d6

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 boks hermetisk ananas
  • 200 g revet osthvit cheddar passer godt
  • 4 stk pølsebrød
  • 3 ss ketchup
  • 0,5 stk lime
  • 3 ss majones
  • 50 g potetgullKims eller Maarud Rifla
  • 4 stk wienerpølse

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Kok pølsene

    Kok wienerpølse (4 stk) i en kjele med vann inntil de er gjennomvarme og godt kokt (følg instruksjoner på pakken).

  2. Lag salsa rosada

    Lag salsa rosada ved å blande majones (3 ss), ketchup (3 ss) og saften fra lime (0.5 stk) i en liten bolle. Sett til side.

  3. Lag karamellisert ananas

    Hell hermetisk ananas (1 boks) (og sirupen) i en panne over middels varme.
    La det småkoke til det meste av væsken fordamper og sukkeret karamelliserer ananasbitene. (Bruk litt sukker om du bruker fersk ananas.)

  4. Montering av hot dogs

    Plasser de kokte pølsene i brødene (ikke rist dem).

    Topp med salsa rosada.

    Legg på den karamelliserte ananasen.

    Strø over revet ost (200 g).

    Avslutt med en generøs håndfull knust potetgull (50 g) for crunch.

Kilde

Frank TiuSimply Recipes