Colcannon – irsk potetmos med grønnkål
Kremet potetmos blandet med grønnkål og smør – et klassisk irsk tilbehør.
Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 2 ss meierismør
- 200 g grønnkål
- 2 dl melk
- 1 klype pepper
- 1 kg poteter
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered poteter
Skrell og del poteter (1 kg) i jevne biter. Kok i lettsaltet vann til mørke, ca. 15 min.
- Kok grønnkål
Skyll grønnkål (200 g), grovhakk den og kok sammen med potetene i siste 2 min. av koketiden.
- Mos og smak til
Hell av vannet og mos blandingen sammen med smør (2 ss), varm melk (2 dl), og krydre med salt (1 ts) og pepper (1 klype) etter smak.