Colcannon – irsk potetmos med grønnkål

Kremet potetmos blandet med grønnkål og smør – et klassisk irsk tilbehør.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
kale-colcannon-recipe-3

Ingredienser

Hoveddel

  • 2 ss meierismør
  • 200 g grønnkål
  • 2 dl melk
  • 1 klype pepper
  • 1 kg poteter
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered poteter

    Skrell og del poteter (1 kg) i jevne biter. Kok i lettsaltet vann til mørke, ca. 15 min.

  2. Kok grønnkål

    Skyll grønnkål (200 g), grovhakk den og kok sammen med potetene i siste 2 min. av koketiden.

  3. Mos og smak til

    Hell av vannet og mos blandingen sammen med smør (2 ss), varm melk (2 dl), og krydre med salt (1 ts) og pepper (1 klype) etter smak.