Cajun Sjømatpasta

En kremet og krydret cajunpasta fylt med saftig scampi, møre kamskjell og brede bånd av fettuccine. Sausen bygges på fløte, urter og en robust kombinasjon av sort pepper, hvit pepper og chili som gir varme uten å overdøve sjøsmaken. Revet sveitserost og parmesan smelter inn i sausen og binder alt sammen til en rik, fløyelsmyk rett. Perfekt både til helgekos og når du vil imponere med ekte sørstatsstemning.

Tid
45 min
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
cajun-seafood-pasta

Ingredienser

Hoveddel

  • 450 g fettuccine pasta
  • 5 dl kremfløte
  • 6 stilk vårløkfinhakket
  • 1 neve fersk basilikumfinhakket
  • 1 neve fersk persillefinhakket
  • 10 stilk fersk timianbladene strippes og finhakkes
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1,5 ts chiliflakknuste
  • 1 ts hvit peppermalt
  • 225 g scampirå, skrelles og renses
  • 225 g kamskjelldeles i to hvis store
  • 60 g sveitserostfinrevet
  • 60 g parmesanfinrevet
  • 4 l vanntil koking
  • 2 ss salttil koking

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Kok pastaen

    Kok opp vann (4 l) i en stor gryte og tilsett salt (2 ss).

    Kok fettuccine pasta (450 g) til den er al dente, ca. 8 min.

    Sil av vannet og sett til side.

  2. Forbered urter og aromater

    Finhakk vårløk (6 stilk), fersk persille (1 neve), fersk basilikum (1 neve) og fersk timian (10 stilk) slik at alt er klart når sausen skal bygges.

  3. Forbered sjømat

    Skrell og rens scampi (225 g).

    Del store kamskjell (225 g) i to slik at de blir jevnere i størrelse.

  4. Kok inn fløtesausen

    Varm kremfløte (5 dl) i en stor stekepanne på middels varme.

    Rør jevnlig til den nesten når kokepunktet.

    Senk varmen og tilsett vårløk, persille, basilikum og timian.

    Rør inn salt (2 ts), pepper (2 ts), hvit pepper (1 ts) og chiliflak (1,5 ts).

    La sausen småkoke til den tykner, ca. 7–8 minutter.

  5. Tilsett sjømat

    Legg scampi og kamskjell i sausen.

    Rør forsiktig og la dem trekke til scampien er rosa og kamskjellene er faste.

  6. Smelt inn ostene

    Tilsett revet sveitserost (60 g) og parmesan (60 g).

    Rør til ostene er helt smeltet og sausen er kremet.

  7. Bland pasta og saus

    Vend den kokte pastaen inn i sausen eller server pastaen med saus over, avhengig av ønsket presentasjon.

  8. Serveringsforslag

    Server med ekstra finhakket persille og et dryss chiliflak.

    Et glass kald hvitvin eller sitronvann passer godt.

    En grønn salat med sitrondressing gir frisk kontrast.