Cajun Sjømatpasta
En kremet og krydret cajunpasta fylt med saftig scampi, møre kamskjell og brede bånd av fettuccine. Sausen bygges på fløte, urter og en robust kombinasjon av sort pepper, hvit pepper og chili som gir varme uten å overdøve sjøsmaken. Revet sveitserost og parmesan smelter inn i sausen og binder alt sammen til en rik, fløyelsmyk rett. Perfekt både til helgekos og når du vil imponere med ekte sørstatsstemning.

Ingredienser
Hoveddel
- 450 g fettuccine pasta
- 5 dl kremfløte
- 6 stilk vårløk – finhakket
- 1 neve fersk basilikum – finhakket
- 1 neve fersk persille – finhakket
- 10 stilk fersk timian – bladene strippes og finhakkes
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 1,5 ts chiliflak – knuste
- 1 ts hvit pepper – malt
- 225 g scampi – rå, skrelles og renses
- 225 g kamskjell – deles i to hvis store
- 60 g sveitserost – finrevet
- 60 g parmesan – finrevet
- 4 l vann – til koking
- 2 ss salt – til koking
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Kok pastaen
Kok opp vann (4 l) i en stor gryte og tilsett salt (2 ss).
Kok fettuccine pasta (450 g) til den er al dente, ca. 8 min.
Sil av vannet og sett til side. - Forbered urter og aromater
Finhakk vårløk (6 stilk), fersk persille (1 neve), fersk basilikum (1 neve) og fersk timian (10 stilk) slik at alt er klart når sausen skal bygges.
- Forbered sjømat
Skrell og rens scampi (225 g).
Del store kamskjell (225 g) i to slik at de blir jevnere i størrelse. - Kok inn fløtesausen
Varm kremfløte (5 dl) i en stor stekepanne på middels varme.
Rør jevnlig til den nesten når kokepunktet.
Senk varmen og tilsett vårløk, persille, basilikum og timian.
Rør inn salt (2 ts), pepper (2 ts), hvit pepper (1 ts) og chiliflak (1,5 ts).
La sausen småkoke til den tykner, ca. 7–8 minutter. - Tilsett sjømat
Legg scampi og kamskjell i sausen.
Rør forsiktig og la dem trekke til scampien er rosa og kamskjellene er faste. - Smelt inn ostene
Tilsett revet sveitserost (60 g) og parmesan (60 g).
Rør til ostene er helt smeltet og sausen er kremet. - Bland pasta og saus
Vend den kokte pastaen inn i sausen eller server pastaen med saus over, avhengig av ønsket presentasjon.
- Serveringsforslag
Server med ekstra finhakket persille og et dryss chiliflak.
Et glass kald hvitvin eller sitronvann passer godt.
En grønn salat med sitrondressing gir frisk kontrast.