Bruschetta alla parmigiana
En enkel og smakfull bruschetta med sprø ristet brød, myke stekte aubergineskiver, varm tomatsaus og et dryss av parmesan. Dette er en lett italiensk forrett eller lunsjrett som gir følelsen av sommer. Ingrediensene er få, men smaker mye. Perfekt når du vil lage noe raskt som fortsatt føles litt spesielt.

Ingredienser
Hoveddel
- 150 g aubergine – skjæres i tynne skiver
- 150 ml passata – enkel tomatsausbase
- 1 fedd hvitløk – skrelles og knuses lett
- 20 ml extra virgin olivenolje
- 100 ml solsikke/raps/stekeolje – til steking av aubergine
- 50 g parmesan – finrevet
- 8 skive brød – rustikk/landbrød
- 1 klype salt
- 4 stk fersk basilikum – blader, finhakkes eller rives
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsaker og urter
Skrell hvitløk (1 fedd) og knus det lett med flatsiden av en kniv.
Skyll aubergine (150 g) og skjær i tynne skiver.
Skyll fersk basilikum (4 stk) og riv eller finhakk bladene. - Lag en enkel tomatsaus
Varm extra virgin olivenolje (20 ml) i en liten kjele.
Fres det knuste hvitløksfeddet til det dufter, uten at det brunes.
Tilsett passata (150 ml) og la småkoke i 12–15 minutter.
Smak til med salt (1 klype) og ta ut hvitløken før bruk. - Stek aubergine
Varm solsikke/raps/stekeolje (100 ml) i stekepannen.
Stek aubergineskivene til de er gylne og myke.
Legg dem på tørkepapir og dryss litt salt over for å trekke ut overflødig fett. - Rist brødskiver
Skjær brød (8 skive) i passende skiver.
Varm grillristen eller en grillpanne og rist brødskivene til de er sprø og får grillmerker. - Monter bruschetta
Legg 2–3 skiver aubergine på hver brødskive.
Topp med varm tomatsaus, revet parmesan (50 g) og litt basilikum.
Sett gjerne på varm panne eller rist i 30 sekunder for å smelte osten litt. - Serveringsforslag
Server som forrett med et glass kald hvitvin.
Kan også toppes med ekstra parmesan eller en liten stripe god olivenolje ved servering.