Brunost Carbonara
En norsk vri på den klassiske italienske carbonaraen. Brunosten gir en rund sødme som spiller overraskende godt sammen med salt bacon, pasta og egg. Perfekt som «comfort food» med en nordisk touch.
Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 400 g spaghetti
- 150 g bacon
- 3 stk egg
- 50 g parmesan
- 50 g brunost
- 1 ss meierismør
- 0,5 ts salt
- 1 ts pepper
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Kok pastaen
Kok spaghetti (400 g) etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet når du siler av.
- Sprøstek bacon
Stek bacon (150 g) i stor panne til sprøtt. Ta pannen av varmen, la fettet bli igjen.
- Rør sammen sausbasen
Visp egg (3 stk) i en bolle. Rør inn parmesan (50 g), brunost (50 g) og rikelig pepper (1 ts).
- Emulger sausen
Ha varm pasta i baconpannen (av varmen). Tilsett egge-/osteblandingen og vend raskt til kremet. Spe med litt pastavann til silkeaktig konsistens.
- Juster og server
Smak til med salt (0.5 ts), pepper, eventuelt en klatt meierismør (1 ss). Server straks.