Brunost Carbonara

En norsk vri på den klassiske italienske carbonaraen. Brunosten gir en rund sødme som spiller overraskende godt sammen med salt bacon, pasta og egg. Perfekt som «comfort food» med en nordisk touch.

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
pasta-carbonara-with-brown-cheese

Ingredienser

Hoveddel

  • 400 g spaghetti
  • 150 g bacon
  • 3 stk egg
  • 50 g parmesan
  • 50 g brunost
  • 1 ss meierismør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Kok pastaen

    Kok spaghetti (400 g) etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet når du siler av.

  2. Sprøstek bacon

    Stek bacon (150 g) i stor panne til sprøtt. Ta pannen av varmen, la fettet bli igjen.

  3. Rør sammen sausbasen

    Visp egg (3 stk) i en bolle. Rør inn parmesan (50 g), brunost (50 g) og rikelig pepper (1 ts).

  4. Emulger sausen

    Ha varm pasta i baconpannen (av varmen). Tilsett egge-/osteblandingen og vend raskt til kremet. Spe med litt pastavann til silkeaktig konsistens.

  5. Juster og server

    Smak til med salt (0.5 ts), pepper, eventuelt en klatt meierismør (1 ss). Server straks.