Brun lapskaus (ferdig)
En klassisk norsk hverdagsmiddag på boks – brun lapskaus fra Trondhjems. Den er fylt med poteter, grønnsaker og kjøtt i brun saus, og blir ekstra god servert rykende varm med flatbrød ved siden av.
Tid
10 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 1 boks ferdiglapskaus – à 800g
- 4 ss tyttebærsyltetøy (valgfritt)
- 4 stk flatbrød (valgfritt)
- 0,25 ts salt (valgfritt)
- 0,25 ts pepper (valgfritt)
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Lapskaus
Åpne ferdiglapskaus (1 boks) og hell innholdet i gryta. Rør forsiktig så det ikke brenner seg i bunnen.
- Småputt
La det småkoke på lav varme i cirka 5–10 minutter. Rør innimellom så ting ikke setter seg fast og blir svidd.
- Smakstilsetning
Smak til med salt (0.25 ts) og pepper (0.25 ts) hvis nødvendig. Ferdiglapskausen kan være litt salt, så smak før du heller i mer.
- Øs opp og server
Server rykende varm med flatbrød (4 stk), grovt brød eller eventuelt tyttebærsyltetøy (4 ss) som gir et syrlig kick.