Brun lapskaus (ferdig)

En klassisk norsk hverdagsmiddag på boks – brun lapskaus fra Trondhjems. Den er fylt med poteter, grønnsaker og kjøtt i brun saus, og blir ekstra god servert rykende varm med flatbrød ved siden av.

Tid
10 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
lapskaus_ferdig

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 boks ferdiglapskausà 800g
  • 4 ss tyttebærsyltetøy (valgfritt)
  • 4 stk flatbrød (valgfritt)
  • 0,25 ts salt (valgfritt)
  • 0,25 ts pepper (valgfritt)

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lapskaus

    Åpne ferdiglapskaus (1 boks) og hell innholdet i gryta. Rør forsiktig så det ikke brenner seg i bunnen.

  2. Småputt
    • La det småkoke på lav varme i cirka 5–10 minutter. Rør innimellom så ting ikke setter seg fast og blir svidd.

  3. Smakstilsetning
    • Smak til med salt (0.25 ts) og pepper (0.25 ts) hvis nødvendig. Ferdiglapskausen kan være litt salt, så smak før du heller i mer.

  4. Øs opp og server
    • Server rykende varm med flatbrød (4 stk), grovt brød eller eventuelt tyttebærsyltetøy (4 ss) som gir et syrlig kick.

Brun lapskaus (ferdig) oppskrift – Norsk | Matly