Brokkolisalat med bacon
En frisk og sprø brokkolisalat med sødme fra druer, salt og sprøtt bacon, syrlig dressing og ristet mandelknas. Perfekt som tilbehør til grillmat eller som en lett lunsj.

Ingredienser
Hoveddel
- 50 g mandler
- 150 g bacon – skiver
- 1 stk brokkoli
- 2 stk stangselleri
- 100 g druer – stenfrie
- 1,5 dl majones
- 0,5 ts pepper
- 1 stk rødløk
- 3 ss rødvinseddikk
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Klargjør brokkolien
Del brokkoli (1 stk) i små buketter. Skrell stilken, skjær bort den seige enden og kutt resten i biter. Ha alt i en stor bolle.
- Kutt grønnsaker og frukt
Del rødløk (1 stk) i tynne båter, skjær stangselleri (2 stk) i skiver og del druer (100 g) i to. Bland dette sammen med brokkolien.
- Stek bacon
Kutt bacon (150 g) i biter og stek til det er skikkelig sprøtt. Legg bitene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.
- Lag dressing
Pisk sammen majones (1.5 dl), sukker (2 ss) og rødvinseddikk (3 ss). Smak til med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts). Tilsett litt vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.
- Rist mandler
Grovhakk mandler (50 g) og rist dem i en tørr panne til de får en gyllen farge.
- Sett sammen salaten
Bland mandler, sprøstekt bacon og dressing sammen med resten av ingrediensene. La salaten gjerne stå kaldt litt før servering for å utvikle smaken.
Kilde
matprat