Brokkolisalat med bacon

En frisk og sprø brokkolisalat med sødme fra druer, salt og sprøtt bacon, syrlig dressing og ristet mandelknas. Perfekt som tilbehør til grillmat eller som en lett lunsj.

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
broccolisalad

Ingredienser

Hoveddel

  • 50 g mandler
  • 150 g baconskiver
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk stangselleri
  • 100 g druerstenfrie
  • 1,5 dl majones
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk rødløk
  • 3 ss rødvinseddikk
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør brokkolien

    Del brokkoli (1 stk) i små buketter. Skrell stilken, skjær bort den seige enden og kutt resten i biter. Ha alt i en stor bolle.

  2. Kutt grønnsaker og frukt

    Del rødløk (1 stk) i tynne båter, skjær stangselleri (2 stk) i skiver og del druer (100 g) i to. Bland dette sammen med brokkolien.

  3. Stek bacon

    Kutt bacon (150 g) i biter og stek til det er skikkelig sprøtt. Legg bitene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.

  4. Lag dressing

    Pisk sammen majones (1.5 dl), sukker (2 ss) og rødvinseddikk (3 ss). Smak til med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts). Tilsett litt vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.

  5. Rist mandler

    Grovhakk mandler (50 g) og rist dem i en tørr panne til de får en gyllen farge.

  6. Sett sammen salaten

    Bland mandler, sprøstekt bacon og dressing sammen med resten av ingrediensene. La salaten gjerne stå kaldt litt før servering for å utvikle smaken.

Kilde

matprat