Bringebær- og mandelkake
En enkel og mandelaktig kake som er perfekt for å bruke opp friske bringebær. Luftig og saftig, toppet med sprø mandelflak og et dryss melis.

Ingredienser
Mandelkake
- 140 g mandelmel
- 140 g meierismør – romtemperert
- 140 g sukker
- 140 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 2 stk egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 250 g bringebær – ferske evt. frosne, ikke tint
- 2 ss mandelflak
- 2 ss melis – til servering
Fremgangsmåte
Mandelkake
- Forbered kakeform
Sett ovnen på 180 °C (160 °C varmluft). Kle bunnen av en 20 cm springform med bakepapir og smør sidene.
- Lag kakedeigen
Ha mandelmel (140 g), meierismør (140 g), sukker (140 g), hvetemel (140 g), bakepulver (1.5 ts), egg (2 stk) og vaniljeekstrakt (1 ts) i en food processor og kjør til en jevn og kremet røre.
- Fordel røren
Ha halvparten av røren i formen og jevn til toppen. Fordel bringebær (250 g) over. Legg resten av røren i små klatter oppå og spre forsiktig utover med en slikkepott eller fingrene.
- Topp og stek
Dryss over mandelflak (2 ss) og stek i ca. 50 min, til kaken er gyllen og gjennomstekt (sjekk med kakepinne).
- Avkjøl og server
Avkjøl kaken i formen før du tar den ut. Dryss over melis (2 ss) rett før servering.