Bringebær- og mandelkake

En enkel og mandelaktig kake som er perfekt for å bruke opp friske bringebær. Luftig og saftig, toppet med sprø mandelflak og et dryss melis.

Tid
1 t
Porsjoner
8
Vanskelighetsgrad
EASY
almond_berry_cake

Ingredienser

Mandelkake

  • 140 g mandelmel
  • 140 g meierismørromtemperert
  • 140 g sukker
  • 140 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g bringebærferske evt. frosne, ikke tint
  • 2 ss mandelflak
  • 2 ss melistil servering

Fremgangsmåte

Mandelkake

  1. Forbered kakeform
    • Sett ovnen på 180 °C (160 °C varmluft). Kle bunnen av en 20 cm springform med bakepapir og smør sidene.

  2. Lag kakedeigen
    • Ha mandelmel (140 g), meierismør (140 g), sukker (140 g), hvetemel (140 g), bakepulver (1.5 ts), egg (2 stk) og vaniljeekstrakt (1 ts) i en food processor og kjør til en jevn og kremet røre.

  3. Fordel røren
    • Ha halvparten av røren i formen og jevn til toppen. Fordel bringebær (250 g) over. Legg resten av røren i små klatter oppå og spre forsiktig utover med en slikkepott eller fingrene.

  4. Topp og stek
    • Dryss over mandelflak (2 ss) og stek i ca. 50 min, til kaken er gyllen og gjennomstekt (sjekk med kakepinne).

  5. Avkjøl og server

    Avkjøl kaken i formen før du tar den ut. Dryss over melis (2 ss) rett før servering.