Brente mandler i airfryer

Brente mandler i airfryer er den raske, ryddige og idiotsikre måten å lage denne klassikeren på. Ingen gryte, ingen konstant røring og ingen fastbrent sukker på komfyren. Airfryeren gir jevn varme og god kontroll, slik at mandlene blir perfekt karamelliserte, sprø utenpå og med tydelig smak av ristede nøtter og kanel. Dette er klassisk julegodt, men funker like bra resten av året som snacks, kaffetilbehør eller hjemmelaget gave. Resultatet er søtt, sprøtt og farlig lett å spise opp før de rekker å avkjøles.

Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
brente-mandler

Ingredienser

Hoveddel

  • 200 g mandlerrå, med eller uten skall
  • 100 g sukker
  • 0,5 dl vannkaldt
  • 1 ts kanel
  • 0,25 ts flaksalt (valgfritt)valgfritt, for balanse
  • 1 stk airfryer
  • 1 stk bakeark

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered utstyret

    Legg bakepapiret i bunnen av airfryerkurven og sørg for at det ligger flatt.

    Sett airfryeren klar på benken.

  2. Bland ingrediensene

    Ha mandler (200 g) i airfryerkurven.

    Tilsett sukker (100 g), vann (0,5 dl), kanel (1 ts) og flaksalt (0,25 ts).

    Rør grundig med en skje slik at alle mandlene er jevnt dekket av sukkerblandingen.

  3. Stek mandlene

    Sett airfryeren på 200 °C og stek i 12–15 minutter.

    Etter ca. halvparten av tiden, trekk ut kurven og rør forsiktig slik at sukkeret karamelliserer jevnt og mandlene ikke brenner seg.

  4. Avkjøl og sett

    Når mandlene er ferdig stekt og ser gyllenbrune ut, hell dem utover på bakepapiret på benken eller et bakebrett.

    Skill dem litt fra hverandre og la dem avkjøles helt slik at karamellen stivner.

  5. Serveringsforslag

    Server brente mandler som snacks, til kaffe eller te, eller pakk dem i små poser som spiselig gave.

    De er også gode grovhakket over iskrem, yoghurt eller desserter.