Blomkålris

Blomkålris er et lett og allsidig tilbehør som kan erstatte vanlig ris eller couscous. Den lages ved å rive blomkålen grovt og steke den lett i panne, ofte med hvitløk og litt sitronsaft for ekstra smak. En smart måte å øke grønnsaksandelen i måltidene på, samtidig som man reduserer karbohydratene.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
freshly-cooked-cauliflower-rice

Ingredienser

Blomkålris

  • 1 stk blomkål
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 stk sitron
  • 2 ss margarinflytende eller smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fremgangsmåte

Blomkålris

  1. Forbered blomkålen og hvitløken

    Rens blomkål (1 stk) og riv den grovt på et rivjern (eller bruk food processor). Skrell hvitløk (1 fedd) og riv eller finhakk den.

  2. Sitronsaft

    Press saften fra sitron (0.5 stk) over den revne blomkålen og hvitløken, og bland godt.

  3. Steking

    Smelt margarin (2 ss) (eller smør) i en stekepanne over middels varme. Tilsett blomkål- og hvitløkblandingen og stek i ca. 2–5 minutter, rør jevnlig.

  4. Smakstilsetning

    Smak til med salt (0.5 ts) og pepper (0.25 ts). Juster krydder etter egen smak.