Blomkålmos
Blomkål er en allsidig grønnsak som kan brukes som erstatning for poteter i lavkarbo- og keto-kosthold. Denne kremete blomkålmosen er et perfekt tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk.
Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 1 stk blomkål
- 1 dl kremfløte
- 2 ss meierismør
- 1 l vann – nok til å dekke blomkålen
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered blomkålen
Del blomkål (1 stk) i buketter.
- Kok blomkålen
Kok opp vann (1 l) i en kjele og ha i blomkålen. La den koke til helt mør, ca. 15 min.
- Mos blomkålen
Hell av vannet. Mos blomkålen med stavmikser for en silkemyk mos, eller bruk potetmoser om du ønsker mer struktur.
- Tilsett kremet fylde
Rør inn kremfløte (1 dl) og meierismør (2 ss). Smak til med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts).
Tips- Tilsett litt revet parmesan eller hvitløk for ekstra smak.
- Passer perfekt som lavkarbo-alternativ til potetmos.