Blomkålmos

Blomkål er en allsidig grønnsak som kan brukes som erstatning for poteter i lavkarbo- og keto-kosthold. Denne kremete blomkålmosen er et perfekt tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
blomkaal_mos

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 stk blomkål
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss meierismør
  • 1 l vannnok til å dekke blomkålen
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered blomkålen
    • Del blomkål (1 stk) i buketter.

  2. Kok blomkålen
    • Kok opp vann (1 l) i en kjele og ha i blomkålen. La den koke til helt mør, ca. 15 min.

  3. Mos blomkålen
    • Hell av vannet. Mos blomkålen med stavmikser for en silkemyk mos, eller bruk potetmoser om du ønsker mer struktur.

  4. Tilsett kremet fylde
    1. Rør inn kremfløte (1 dl) og meierismør (2 ss). Smak til med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts).


    Tips

    • - Tilsett litt revet parmesan eller hvitløk for ekstra smak.

    • - Passer perfekt som lavkarbo-alternativ til potetmos.

Blomkålmos oppskrift – Norsk | Matly