Blodpannekaker

Tradisjonelle blodpannekaker med røtter i vestnorsk mattradisjon. De er tynne, mørke og krydrede, laget som vanlige pannekaker, men med blod i røra som gir fylde og smak. Serveres ofte med sirup, smør og sukker eller tyttebær. Dette er en rett med tydelig smak og historie, ikke noe for den som vil ha det sukkersøtt og forsiktig, men perfekt for deg som vil ha skikkelig norsk tradisjonsmat.

Tid
1 t
Porsjoner
20
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
Blodpannekaker

Ingredienser

Hoveddel

  • 5 dl blodfrisk dyreblod, rør opp før bruk
  • 5 dl vannkaldt
  • 5 dl melk
  • 350 g hvetemelsiktet
  • 150 g byggmelfinmalt
  • 5 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts ingefær (malt)
  • 0,5 ts nellik (malt)
  • 4 ss meierismørromtemperert til servering

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør råvarene

    Rør blod (5 dl) jevnt.

  2. Bland det tørre først

    Ha

    • hvetemel (350 g)

    • byggmel (150 g)

    • sukker (5 ss)

    • salt (2 ts)

    • pepper (0,5 ts)

    • ingefær (malt) (0,5 ts)

    • nellik (malt) (0,5 ts)

    i en stor bolle.

    Visp sammen så krydderet fordeles jevnt.

  3. Lag pannekakerøren

    Tilsett blodet og rør det inn i det tørre.

    Spe med vann (5 dl) og melk (5 dl) mens du visper til du får en glatt og klumpfri røre.

  4. Stek pannekakene

    Varm stekepannen på middels varme.

    Smelt litt av meierismør (4 ss) i pannen.

    Hell i litt røre og stek tynne pannekaker.

    Snu når kantene stivner.

    Gjenta til røren er brukt opp.

  5. Serveringsforslag

    Server nystekte blodpannekaker med sirup, smør og sukker eller tyttebærsyltetøy.

    For en ekstra rustikk variant kan du servere med sprøstekt flesk ved siden av.

Blodpannekaker oppskrift – Norsk | Matly