Blodpannekaker
Tradisjonelle blodpannekaker med røtter i vestnorsk mattradisjon. De er tynne, mørke og krydrede, laget som vanlige pannekaker, men med blod i røra som gir fylde og smak. Serveres ofte med sirup, smør og sukker eller tyttebær. Dette er en rett med tydelig smak og historie, ikke noe for den som vil ha det sukkersøtt og forsiktig, men perfekt for deg som vil ha skikkelig norsk tradisjonsmat.

Ingredienser
Hoveddel
- 5 dl blod – frisk dyreblod, rør opp før bruk
- 5 dl vann – kaldt
- 5 dl melk
- 350 g hvetemel – siktet
- 150 g byggmel – finmalt
- 5 ss sukker
- 2 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts ingefær (malt)
- 0,5 ts nellik (malt)
- 4 ss meierismør – romtemperert til servering
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Klargjør råvarene
Rør blod (5 dl) jevnt.
- Bland det tørre først
Ha
hvetemel (350 g)
byggmel (150 g)
sukker (5 ss)
salt (2 ts)
pepper (0,5 ts)
ingefær (malt) (0,5 ts)
nellik (malt) (0,5 ts)
i en stor bolle.
Visp sammen så krydderet fordeles jevnt. - Lag pannekakerøren
Tilsett blodet og rør det inn i det tørre.
Spe med vann (5 dl) og melk (5 dl) mens du visper til du får en glatt og klumpfri røre. - Stek pannekakene
Varm stekepannen på middels varme.
Smelt litt av meierismør (4 ss) i pannen.
Hell i litt røre og stek tynne pannekaker.
Snu når kantene stivner.
Gjenta til røren er brukt opp. - Serveringsforslag
Server nystekte blodpannekaker med sirup, smør og sukker eller tyttebærsyltetøy.
For en ekstra rustikk variant kan du servere med sprøstekt flesk ved siden av.