Blinis med røkt laks, rømme og dill

Disse blinisene er små, myke og lett salte pannekaker som funker perfekt som forrett, tapas eller enkel fingermat. De stekes raskt i panne og toppes med røkt laks, rømme, rødløk og frisk dill. En klassiker som er enkel å lykkes med og som alltid forsvinner først fra bordet.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
Blinis med røkt laks

Ingredienser

Hoveddel

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss meierismør
  • 1 klype salt
  • 200 g røkt laksskjæres i biter
  • 1 stk rødløkfinhakkes
  • 20 g fersk dillfinhakket
  • 2 dl rømme

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered urter og grønnsaker

    Skyll fersk dill (20 g) grundig, rist av vannet og finhakk den.

    Skrell rødløk (1 stk) og finhakk den fint.

    Legg begge deler til side til servering.

  2. Forbered laksen

    Skjær røkt laks (200 g) i små, munnrette biter eller strimler.

    Dekk til og sett kjølig til montering.

  3. Smelt smøret

    Smelt meierismør (1 ss) forsiktig i en liten kjele eller i mikrobølgeovn.

    Avkjøl lett før bruk i røren.

  4. Visp sammen røren

    Ha hvetemel (2 dl), bakepulver (1,5 ts) og salt i en blandebolle.

    Visp inn melk (2 dl) og egg (1 stk) til en jevn røre uten klumper.

    Tilsett det smeltede meierismøret og visp lett til alt er godt blandet.

  5. Stek blinisene

    Varm stekepannen på middels varme og smelt meierismør (1 ss) til steking.

    Ha små skjeer med røre i pannen og stek små pannekaker til de er gylne på undersiden.

    Snu og stek ferdig på andre siden.

    Legg dem over på tallerken og hold lune.

  6. Monter og topp

    Legg blinisene på serveringsfat.

    Rør lett i rømme (2 dl) til jevn konsistens.

    Topp hver blini med rømme, biter av røkt laks, finhakket rødløk og dill.

    Dryss lett med litt ekstra salt (1 klype) rett før servering.