Blinis med røkt laks, rømme og dill
Disse blinisene er små, myke og lett salte pannekaker som funker perfekt som forrett, tapas eller enkel fingermat. De stekes raskt i panne og toppes med røkt laks, rømme, rødløk og frisk dill. En klassiker som er enkel å lykkes med og som alltid forsvinner først fra bordet.

Ingredienser
Hoveddel
- 2 dl hvetemel
- 2 dl melk
- 1 stk egg
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ss meierismør
- 1 klype salt
- 200 g røkt laks – skjæres i biter
- 1 stk rødløk – finhakkes
- 20 g fersk dill – finhakket
- 2 dl rømme
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered urter og grønnsaker
Skyll fersk dill (20 g) grundig, rist av vannet og finhakk den.
Skrell rødløk (1 stk) og finhakk den fint.
Legg begge deler til side til servering. - Forbered laksen
Skjær røkt laks (200 g) i små, munnrette biter eller strimler.
Dekk til og sett kjølig til montering. - Smelt smøret
Smelt meierismør (1 ss) forsiktig i en liten kjele eller i mikrobølgeovn.
Avkjøl lett før bruk i røren. - Visp sammen røren
Ha hvetemel (2 dl), bakepulver (1,5 ts) og salt i en blandebolle.
Visp inn melk (2 dl) og egg (1 stk) til en jevn røre uten klumper.
Tilsett det smeltede meierismøret og visp lett til alt er godt blandet. - Stek blinisene
Varm stekepannen på middels varme og smelt meierismør (1 ss) til steking.
Ha små skjeer med røre i pannen og stek små pannekaker til de er gylne på undersiden.
Snu og stek ferdig på andre siden.
Legg dem over på tallerken og hold lune. - Monter og topp
Legg blinisene på serveringsfat.
Rør lett i rømme (2 dl) til jevn konsistens.
Topp hver blini med rømme, biter av røkt laks, finhakket rødløk og dill.
Dryss lett med litt ekstra salt (1 klype) rett før servering.