Blåbærkrydret kyllingbolle
En frisk og spennende rett fra Jamie Oliver. Saftig kylling med krydderblanding, søtsyrlige blåbær, korn, linser og erter. Toppes med frisk mynte og fetaost. Perfekt som en fargerik middagsskål.

Ingredienser
Hoveddel
- 2 stk kyllingfilet
- 1 ts ras el hanout – evt. garam masala
- 1 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk sitron
- 160 g blåbær – ferske eller frosne blåbær
- 100 g ris – evt. perlebygg, quinoa, bulgur
- 400 g linser – med væske
- 160 g erter
- 0,5 bunt mynte
- 30 g fetaost
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Kok kornet
Skyll ris (100 g) eller bygg/quinoa/bulgur godt. Kok i lettsaltet vann etter anvisning på pakken (ca. 15 min for bulgur/quinoa, 25–30 min for bygg/fullkornsris). Hell av vannet.
- Stek kyllingen
Skjær noen lette snitt i den tykkeste delen av kyllingfilet (2 stk). Krydre med salt (0.5 ts), pepper (0.25 ts) og ras el hanout (1 ts) (evt. garam masala). Stek i en stor non-stick panne på middels høy varme med olivenolje i ca. 5 min, til de er gyldne. Vend halvveis.
- Tilsett smak
Finhakk hvitløk (2 fedd) og skjær av tynne strimler sitronskall av sitron (1 stk) med en potetskreller. Ha begge i pannen og stek i ca. 2 min til hvitløken er gyllen. Legg hvitløken oppå kyllingen og ha i blåbær (160 g). Når blåbærene begynner å sprekke og kyllingen er gjennomstekt, ta alt ut på et skjærebrett.
- Lag kornbasen
Ha de kokte kornene i pannen sammen med linser (400 g) (inkl. væsken). Kok i 2 min, tilsett ertene og varm videre til alt er gjennomvarmt. Press over saften fra en halv sitron og smak til. Fordel blandingen i boller.
- Servering
Skjær kyllingen i skiver og legg på toppen sammen med blåbær og hvitløk. Dryss over frisk mynte (0.5 bunt) og smuldret fetaost (30 g). Server med sitronbåter og evt. litt ekstra krydder.
Kilde
Jamie Oliver – jamieoliver