Biff med wokede grønnsaker og smakfull saus

En rask og smakfull biffrett med grønnsaker og en fyldig asiatisk saus med hoisin, østerssaus og ingefær. Retten får nydelig balanse mellom sødme, syre og umami, og passer like godt til hverdag som helg. Alt lages i stekepanne eller wok på under en halvtime.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
beef-and-broccoli-dish

Ingredienser

Hoveddel

  • 800 g ytrefilet av okse
  • 3 fedd hvitløkfinhakkes
  • 0,75 ts fersk ingefær
  • 4 ss soyasaustil marinade
  • 4 ss hoisinsaustil marinade
  • 3 ss hoisinsaustil saus
  • 1,5 ss østerssaustil marinade
  • 1 ss østerssaustil saus
  • 1,5 ss sesamoljetil marinade
  • 1,25 dl vanntil marinade
  • 0,75 dl vanntil saus
  • 0,75 ts saltsmak til
  • 0,25 ts peppersmak til
  • 1 stk grønn paprikakuttes i grove biter
  • 1 stk rød paprikakuttes i grove biter
  • 5 stilk vårløkkuttes i små biter
  • 1,5 stk gul løkkuttes i båter
  • 400 g brokkolismå buketter
  • 1,5 ss maizenautrøres i vann til sausen
  • 4 ss riseddikevt. eplecidereddik
  • 1,5 ts sukrinevt. sukker
  • 1 klype chiliflak
  • 1 ss solsikke/raps/stekeoljetil kjøttet
  • 2 ss solsikke/raps/stekeoljetil grønnsaker

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered kjøttet

    Legg ytrefilet av okse (800 g) i fryseren i ca. 30 min for enklere skjæring.

    Skjær kjøttet i tynne strimler på tvers av fibrene.

  2. Lag marinaden

    Finhakk hvitløk (3 fedd) og fersk ingefær (0.75 ts).

    Bland sammen

    • hoisinsaus (4 ss)

    • soyasaus (4 ss)

    • østerssaus (1.5 ss)

    • sesamolje (1.5 ss)

    • vann (1.25 dl)

    • salt (0.75 ts)

    • pepper (0.25 ts)

    ... i en bolle.

    Vend inn kjøttet, dekk til og la stå minst 10 min, gjerne lenger for dypere smak.

  3. Forbered grønnsakene

    Skyll og rens grønn paprika (1 stk) og rød paprika (1 stk), og skjær dem i grove biter.

    Skjær vårløk (5 stilk) i biter, del gul løk (1.5 stk) i båter, og del brokkoli (400 g) i små buketter.

    For ekstra mørhet, kok brokkolien lett i 1–2 minutter i saltet vann, sil av og sett til side.

  4. Stek kjøttet

    Varm opp en stor stekepanne eller wok med solsikke/raps/stekeolje (1 ss) eller smør.

    Stek kjøttet i to omganger på høy varme i 3–4 minutter til det er brunet på alle sider, men ikke tørt.

    Ta det ut av pannen og sett til side.

  5. Wok grønnsakene

    Ha solsikke/raps/stekeolje (2 ss) i samme panne.

    Tilsett løk, paprika og brokkoli.

    Stek på høy varme i 4–5 minutter mens du rører ofte, til grønnsakene er lett møre men fortsatt sprø.

  6. Kombiner alt i pannen

    Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene.

    Vend alt godt sammen og varm i 2–3 minutter.

  7. Lag sausen

    I en liten kjele, rør ut maizena (1.5 ss) i vann (0.75 dl).

    Tilsett

    • riseddik (4 ss) eller eplecidereddik

    • hoisinsaus (3 ss)

    • østerssaus (1 ss)

    • sukrin (1.5 ts) eller sukker

    • chiliflak (1 klype)

    Kok opp under omrøring til sausen tykner.

    Smak til med salt og pepper, og juster tykkelsen med litt vann om nødvendig.

  8. Vend alt sammen

    Hell den varme sausen over kjøtt og grønnsaker i pannen. Vend alt godt slik at sausen fordeler seg jevnt.

  9. Serveringsforslag

    Server retten som den er for en lett og smakfull hverdagsmiddag, eller sammen med jasminris eller eggnudler for et mer mettende måltid.

    Topp gjerne med sesamfrø eller frisk koriander før servering.

    For versjon i airfryer se: